RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Ház! Azért a magyar déli határt nem ön védi meg, tisztelt képviselő úr, egy személyben, hanem azok a magyar rendőrök és magyar katonák, akiknek ezt meg kell köszönjük. Tehát szerintem talán jobb lenne, ha első szavaként ön elismerné azt a tevékenységet, amit 2015 óta ott végeznek, ahelyett, hogy támadja őket.

Ön azt mondta, hogy nem segíti a kormány például a mezőőri szolgálatokat. 170 millió forinttal támogatjuk azt, hogy ők is ott segítsenek a határ menti településeken. 371 millió forinttal a polgárőrök határvédelmi munkájának a költségeit térítjük meg, mert valóban arra törekszünk, hogy ezt mindenki megtegye. Sok mindenre számítottunk szerintem ma itt öntől, de támadja a kerítést, hogy semmire nem jó, azokat a szavakat mondja el, amelyeket a liberálisok elmondtak, tisztelt képviselő úr.

A számok igazolják, hogy igenis jó, mert láthatóan idén még több embert tudott feltartóztatni, mint a korábbi években. Nyilván az embercsempészek más útvonalakat keresnek, és lehet, hogy eljuttatják Németországba, Franciaországba ezeket a migránsokat, csak éppen nem Magyarországon keresztül. Brüsszelben a baloldal folyamatosan megszavazza azokat a javaslatokat, hogy az első belépési országba akarják visszavinni sok esetben (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) az Európai Unió területére illegálisan lépő migránsokat. Tehát abszolút nem mindegy, hogy meg tudjuke védeni a saját déli határunkat vagy sem. Mi meg tudjuk védeni, ezért köszönet illeti a rendőröket és a határőröket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage