HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Azt gondolom, azzal mindannyian egyetértünk itt az ülésteremben, hogy Budapest a világ egyik legszebb fővárosa, sőt nekünk, magyaroknak bizonyosan a legszebb. Az már sajnálatos, hogy fővárosunkról, fővárosunkkal kapcsolatban nem arról hallunk manapság, hogy mennyire rendezetten, flottul, olajozottan mennek a dolgok, hanem leginkább betartatlan ígéretektől, botrányoktól, mutyizástól, sőt legújabban már az ellenzéki városvezetésnek egyenesen a város működését veszélyeztető belharcától hangos a Városháza.

A főpolgármester úr a megválasztásakor fűt-fát megígért. Fa lett is az alsó rakparton, de a fele már most kiszáradt. Fű is lett, az is jó nagyra nőtt, nálunk ezt gaznak hívják, itt méhlegelőnek. De a komolyan vehető ígéretek közül semmi nem teljesült: nincsen nyitott városháza, beígért egészségházak sehol, panelprogram nem indult, budai trolibuszok sehol, a hangoztatott rezsitámogatást és az önkormányzati vezetői pozíciók nyilvános pályáztatását sem sikerült megvalósítani. Tehát azt kell mondjuk, hogy összességében kijelenthető, Budapesten nem mennek jól a dolgok, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy amikor átadják a Néprajzi Múzeumot, akkor főpolgármester úr oda sem tud menni, de legalább egy Facebook-posztot kitett volna, de még ezt sem tette.

Tehát amíg Tarlós István alatt az volt a kérdés, hogy Budapesten legyene olimpia, ma már az a kérdés, hogy a Fővárosi Közgyűlés képes lesze a következő ülését megtartani. Más perspektíva, kérdezem miniszterhelyettes urat: mi lesz így Budapesttel? (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage