TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Olyan gyorsan mondta a javaslatait, hogy nem is tudtam fölírni, csak a felét. De rendben, akkor számoljunk politikailag először!

Ön áfakulcscsökkentést javasol. Ez egy jó dolog. Ha csökken egy termék adója, akkor a vásárlók elvileg olcsóbban jutnak hozzá. De amikor ezt a kormány teszi és idehozza a javaslatát alapvető élelmiszerek áfakulcsának a csökkentésére, akkor azt önök miért nem támogatják? Tehát amikor a kormány csökkent, akkor nem, de most, hogy egy kicsit nagyobb a baj az infláció miatt, újra eszükbe jut ez a javaslat. Nyilvánvaló, hogy önök politikai szándékból teszik ezt, de megtehetik, ezzel semmi probléma nincs.

Százezer forintos támogatás a családoknak. Ennél jóval többet adott a kormány február hónapban az adó-visszatérítéssel  jóval többet!  azoknak a családoknak, akik dolgoznak, akik adót fizetnek, azoknak a családoknak, akik gyermeket nevelnek.

(18.30)

Ezen túl a nyugdíjasoknak is adott 13. havi nyugdíjat  azt már nem is mondom, hogy ezt az önök pártja, jogelőd pártja vette el (Gréczy Zsolt közbeszól.), de most is önök, az ön főnöke és Gyurcsány Ferenc volt ennek az egyik támogatója.

Tisztelt Képviselő Úr! Én megértem, hogy nagy szavakat kíván használni újságíró létére, hogy megélhetési válság van, de azért el kell ismerni, hogy ez a kormány ebben a nehéz helyzetben is minden tőle telhetőt megtesz (Az elnök csenget.) annak érdekében, hogy az infláció hatásait tompítsa a magyar családoknál. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage