ILLÉS BOGLÁRKA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy az elmondottakat egy nagyon fontos dologgal egészítsem ki, és ezen keresztül nyomatékosítsam azt, amit az előbb már ismertettem, és amivel hivatkoztam a miniszter asszonyra.

Nagyon fontosnak tartjuk, nagyon fontosnak tartja a Fidesz képviselőcsoportja, hogy mi a béke pártján állunk. Mi a kezdetektől fogva azt mondtuk és azt támogattuk, hogy minél hamarabb béke legyen, és mi a jövőben is ezért kívánunk küzdeni és ezért kívánunk mindent megtenni. Ezzel együtt persze azt is elengedhetetlennek tartjuk, hogy a háború árát ne a magyar családok fizessék meg. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az elhúzódó háború következményeivel, a kialakuló energiaválsággal, a Magyarországra is begyűrűző energiaválsággal és azzal a gazdasági válsággal szemben, amely minket is fenyeget, mindent a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban meg tudjunk tenni. Ennek érdekében kívánunk a kormány számára felhatalmazást adni.

Mi, a Fidesz képviselőcsoportjában ülő képviselők mindannyian arra esküdtünk föl, hogy a magyar nép és az ország érdekeit, a társadalmi és gazdasági fejlődését minden erőnkkel szolgáljuk és szolgálni fogjuk. Azt kérem ellenzéki képviselőtársaimtól, hogy ne gyűlöljék jobban a politikai ellenfeleiket, mint amennyire szeretik a hazájukat. Éppen ezért kérem önöket arra, hogy segítsék és támogassák ebben a kormányt. Ha a koronavírus okozta válsághelyzetben ezt a döntést nem hozták meg, javaslom és kérem, hogy ezt most korrigálják, ugyanis ebben a háborús helyzetben  ahogy miniszter asszony is mondta  az összefogás, az összetartás mindennél fontosabb.

Úgyhogy tisztelettel kérem önöket, hogy a benyújtott törvényjavaslatot valamennyien támogassuk, és ennek mentén folytassuk a következő időben a vitát, és kérem, hogy a hozzászólásaikat is ennek megfelelően fogalmazzák meg. Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage