ILLÉS BOGLÁRKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Bár a baloldal részéről olyan hozzászólást is hallgathattunk, amelyet a tegnapi nap folyamán a Törvényalkotási bizottságban is megvitathattunk volna, és a törvényjavaslattal kapcsolatos aggályait akár ott is kifejthette volna, de értem vagy érteni vélem, hogy ezt miért nem tette meg, hiszen ahogy Hollik István képviselőtársam is említette, hogy ha a valóság értelmezését már önmagában hibás alapfeltevésekre építi, akkor ezt követően téves következtetéseket tud levonni, és így valótlanságokat állít, amit egyszer is bőven elegendő, hogyha elmond, és egyetértek azzal, hogy egy bizottsági ülést nem szükséges vagy nem indokolt ezzel terhelni.

Amit mindenképpen kiemelnék, az az, hogy ha önökön múlna, akkor a benzin ára bizony 700 forint lenne, a gázolaj ára pedig 800 forint. Ezt azért tegyük egyértelművé. Ha önökön múlna, akkor az olajembargó Magyarországot is érintené. Ezzel veszélybe sodornák a munkahelyeket, veszélybe sodornák a magyar családok megélhetését és így a magyar emberek biztonságát is, és folytathatnám, hogyha önökön múlna, akkor mi minden történne, de felesleges lenne, hiszen a magyar emberek elsöprő többsége, több mint 3 millió magyar ember döntött úgy, hogy önökön ez ne múljon, hanem múljon ez a Fideszen, és múljon ez a Fidesz-KDNP által vezetett kormányon.

Amit azonban talán még fontosabbnak tartok hangsúlyozni, bár képviselőtársaim már többször elmondták, de szerintem nem lehet elégszer ismételni, az az, hogy a második viliágháború óta nem tapasztalt humanitárius válsághelyzet és katasztrófa az, ami minket is sújt, hiszen a szomszédunkban dúló, elhúzódó háború következményeit már mi is érzékeljük. Vannak, akik ezt aggodalommal figyelik, és fontos, hogy őket támogassuk, és biztosítsuk őket arról, hogy a magyar érdekek mellett állunk és mi a magyar emberek mellett vagyunk.

Vannak, akik segítséget nyújtanak. Nagyon fontos, hogy mellettük álljunk, hogy köszönetet mondjunk. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani az ukrán nemzetiségi szószólónak a tegnapi hozzászólásáért, hiszen Grexa Liliána a mai nap folyamán is itt van, és ő is köszönetet mondott azoknak a segélyszervezeteknek, civil szervezeteknek, önkénteseknek és munkatársaknak, akik nap mint nap kiveszik a részüket a menekültek ellátásából és a segítségnyújtásból.

És persze vannak azok, akiknek a következmények elhárításán kell dolgozniuk, munkálkodniuk, és ez az, amit a magyar kormány megtesz. A magyar kormány igyekszik megvédeni a magyar embereket az egekbe szökő világpiaci rezsiáraktól, igyekszik megvédeni a magyar embereket a gazdasági recessziótól, valamint a potenciális élelmiszerhiány okozta válságtól is, és ezáltal a magyar embereket és a magyar családokat kívánja védeni és kívánja szolgálni. Ez az, amire a magyar emberek felhatalmazást adtak, és ez az, amit, én úgy gondolom, hogy nekünk meg kell tennünk.

Ha megengedik, akkor még egy nagyon rövid hozzászólásom lenne Niedermüller Péter Facebook-bejegyzésére. Mi már két éve mondjuk, hogy egy olyan embernek, aki a fehér hetero keresztény embereket rémisztő képződménynek nevezi, nincs helye a közéletben. Örülök annak, hogy ezt már többen belátják, viszont nagyon sajnálom, hogy mégis a DK-val együtt indultak az országgyűlési választáson, és a továbbiakban is ezt a követ fújják. Nagyon szépen köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage