DR. APÁTI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Csak megint elérte, hogy fölszólaljak, pedig már próbáltam itt megnyugodni vagy lenyugodni.

Maradjunk abban, hogy a zöldek mi vagyunk (Moraj az ellenzéki pártok soraiban.)  vannak itt lilák is a közelben. (Arató Gergely: Más színben zöldek maguk!) Ráadásul mi nem a nagyvárosi környezetvédők, hanem a vidéki környezetvédők, a valódi környezetvédők pártja vagyunk. Érdemes lenne megnézni, hogy az úgynevezett környezetvédők közül hányan laknak családi házban, hányan gazdálkodnak, hány embernek van köze a természethez, és hányan jönnek, mondjuk, nem egészen zöld, hanem aszfaltos környezetből, erre külön ki lehetne térni.

Félrebeszél, maszatol, az objektív valóság tévesen tükröződik az ön tudatában, én ezt látom. Ugyanis az atomenergia igenis biztonságossá tehető, és mi is örülnénk annak, frakcióvezető úr, hogyha mondjuk, napelemekkel száz százalékban ki lehetne váltani, meg lehetne oldani az áramtermelést. Csak sajnos ez nem reális, ennek nem adottak a feltételei, sem a költségvetési oldalon, sem pedig a lakosságnál jelen lévő pénzforrások nem elegendőek az elenyésző töredékéhez sem. Próbálja ezt előadni, mondjuk Heves, Nógrád, Borsod vagy Szabolcs megyében  csak akkor rendeljen mellé pénzt is!

Tehát e tekintetben egyébként egyetértünk, csak nem reális. Ezek szerint ön, mondjuk, Boris Johnsonnál is okosabb, aki nemrég jelentette ki, hogy fel kell turbózni, fel kell gyorsítani a biztonságos atomenergia-technikát a megfelelő energiatermelés biztosítása érdekében. Tehát mindennek a zsinórmértéke az életszerűség, frakcióvezető úr, és sajnos amit ön mond, az nem is zöld, inkább egy rózsaszín mese, egy vágyálom, jelen pillanatban távol áll a magyar és az európai valóságtól. Köszönöm. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage