ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Akopjan Nikogosz nemzetiségi szószóló nem tartózkodik az ülésteremben.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés függessze fel. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggesztie Akopjan Nikogosz nemzetiségi szószóló mentelmi jogát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés Akopjan Nikogosz nemzetiségi szószóló mentelmi jogát 169 igen szavazattal, egyhangúlag felfüggesztette.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy Tordai Bence, Párbeszéd, országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett 2022. június 1-jén 12.Bpk.486/2022/7. számon a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságtól rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas ügyben. Ezt az Országgyűlés elnöke megvizsgálásra átadta a Mentelmi bizottságnak. A bizottság H/205. számon határozati javaslatot terjesztett elő Tordai Bence országgyűlési képviselő mentelmi jogával kapcsolatban. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.

A határozathozatal előtt megadom a szót Hargitai Jánosnak, a bizottság elnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni ötperces időkeretben. Parancsoljon, elnök úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage