BERKI SÁNDOR (Párbeszéd): Államtitkár úr, először is köszönöm szakmai alapú válaszát. Azt kell mondanom, hogy részben van, amiben egyetértünk, de kérem önöket, vizsgálják meg a másik oldalt is!

Elhiszem, hogy arányaiban, számszakilag mindenkivel partneri viszonyban vagyunk, tehát jók vagyunk összevetésben, de kérem, fogadja el azt is, hogy vannak az országnak olyan részei, és vannak olyan esetek, amikor igenis fontos lenne az, hogy magasabb legyen a korhatár mértéke.

De ha önök úgy gondolják, hogy a korhatár emelése esetlegesen nem oldaná meg ezt a helyzetet, akkor arra kérem önöket, hogy vegyék figyelembe a fiatal felnőtteknél fennálló lehetőségeket és annak a veszélyeit, hogy sok esetben akár ha az önhibájukból vagy éppen más hibából, de kiesnek a rendszerből, hogy mégis hogyan lehet ezt kikerülni, és hogyan lehet őket bent tartani.

Én azt mondom, hogy még azért nagyon sok mindenen lehetne javítani, úgyhogy kérem önöket, hogy hallgassák meg ebben a civileket is, és legyen egy jobb együttműködés. Válaszát ez miatt nem tudom elfogadni, de köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage