DR. LATORCAI CSABA JÁNOS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Azzal kezdte a mostani kérdését, hogy kénytelen megismételni a múlt heti napirend előtti felszólalás keretében elmondottakat.

Nos, képviselő úr, én pedig kénytelen vagyok megismételni a válaszaimat, amit azzal kezdtem akkor is és most is, hogy a Magyarországnak járó alaprészekről szóló megállapodások létrejöttének semmilyen akadálya nincsen. Már csak azért sem lehet akadálya a megállapodások aláírásának és a forrásoknak Magyarországra, a magyar emberekhez érkezésének, mert ezek a pénzek járnak Magyarországnak és járnak a magyar embereknek, és bármennyire is próbálják az Európai Unió bürokratái zsarolni Magyarországot, nem fogunk engedni nekik! Nem fogjuk engedni, hogy Magyarország bevándorlóország legyen; nem fogjuk engedni, hogy embargózzák a gázt, ezzel hidrogénbombát dobva a magyar gazdaságra. És bármennyire is szeretnék egyesek, továbbra sem fogjuk engedni, hogy az óvodás kisfiúkat rózsaszín tüllszoknyába öltöztetve kelljen óvodába hordaniuk a szülőknek. (Közbeszólás a Momentum padsoraiból: Jaj, Istenem!) Mert a magyar emberek, képviselő úr, állást foglaltak arról, hogy nem akarják gazdasági bevándorlók Magyarországra telepítését, mert a magyar emberek nem akarják, hogy a családok tízszeres árat fizessenek a gázért, és a magyar emberek meg akarják kímélni gyermekeiket és unokáikat a genderőrülettől.

A kormány ezek képviseletére kapott áprilisban felhatalmazást, és ezeket a kérdéseket a kormány messzemenően érvényesíteni is fogja.

Tisztelt Képviselő Úr! Önök képviseljék inkább a magyar embereket, ne lobbizzanak Magyarország és a magyar emberek ellen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), úgy biztosan hamarabb is ideérkeznek az európai uniós források. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage