TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is köszönöm, hogy ilyen mély szakmai kérdést intéz a minisztériumhoz. Nyilvánvalóan az ön azonnali kérdésének címéből nem lehetett kitalálni, hogy ön arról fog majd érdeklődni, miért nem kell hogy a minisztériumok februárban a szöveges mellékletet egyébként nyilvánossá tegyék.

(16.40)

Nyilvánvalóan kérdésének a hatására szakmai szempontból meg fogjuk vizsgálni a minisztériumban, hogy miért így van most a jogszabály.

Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy ha úgy van, ahogy ön mondja, hogy a minisztériumok közzétételre kötelezettek február végéig és ennek nem tettek eleget. Azt gondolom, hogy a kérdésére a minisztériumok figyelmét nyilvánvalóan fel kell hívni és fel is fogjuk hívni, hogy tegyenek eleget a kötelezettségüknek, amennyiben az ön állítása igaz.

Egyébként a számviteli szabályozás törvény által biztosított, jogszabályok határozzák meg ezeket a határidőket. Az Állami Számvevőszéknek van jelentős szerepe abban, hogy a minisztériumok gazdálkodását ellenőrizze, arról jelentést készítsen. Azt hiszem, hogy a minisztériumok és az állami költségvetés működése átlátható, és biztosítja a felelősségteljes gazdálkodást. Fontos, hogy a költségvetési beszámoló is ide kerül az Országgyűlés elé, amelynek szintén része a minisztériumok beszámolói. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage