NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Demográfiai földprogramot szorgalmaz a Mi Hazánk Mozgalom az eziránt fogékony fiatal párok földhöz juttatása érdekében, miután ezt hiába hirdette meg a kormány a „Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020” című programjában, semmi sem valósult meg belőle, sőt e kitűnő javaslatot előterjesztő dr. Ángyán József államtitkárt is lemondatták. Hogy ő azután beállt a balliberálisok közé, az legyen az ő szégyenük, e kitűnő program elmaradása viszont a kormány felelőssége. Ezért mi kell most újraélesszük e demográfiai földprogramot a 24. órában, hiszen vidéken különösen aggasztó a cigányság népességrobbanása (Gelencsér Ferenc összecsapja a kezét.), miközben a dolgos magyarságnak nem nyújt életteret a kormány.

„A magyar vidék alkotmánya” alcímű, a kormányprogram részét képező dokumentumot hivatalosan nem helyezték hatályon kívül, de a kormany.hu oldalról csendben eltávolították, sőt maga a videkstrategia.kormany.hu oldal sem létezik már, és a más néven fiatalgazda-életpályamodell helyett a rendelkezésre álló földalapok jelentős hányadát kiárusította az Orbán-kormány saját klientúrájának.

A magyar demográfiai mutatók rendkívül aggasztóak, idézem az elszabotált nemzeti vidékstratégiából az önök frappáns mondatait. Ha hazánkban a jelenlegi kedvezőtlen demográfiai tendenciák folytatódnak, az ország lakossága 2050-re 7-8 millió főre csökken. Az országon belül különösen kritikus a vidéki térségek demográfiai helyzete. A vidéki térségekben a népesség rövid időn belül elöregszik. A kedvezőtlen folyamatok eredményeként a jelenlegi gazdatársadalomnak nem lesz megfelelő utánpótlása, és az inaktív rétegek aránya rendkívüli terheket ró az aktív rétegekre. Ezért a vidék számára kulcskérdés, hogy helyben legyenek olyan fiatalok, akik a vidéki élet mellett a gazdálkodást választják, és megfelelő számban vállalnak gyermekeket. Így legyen! Bár így lett volna! De önök ezt elszabotálták.

Hozzáteszem, egyes térségek kiürüléssel, illetve súlyos munkanélküliséggel járó szociális gettókká válással fenyegetnek. A gazdálkodásból élők átlagéletkora is folyamatosan emelkedik, s ha nincs utánpótlás, a hazai élelmiszer-termelés is végleg kicsúszhat a kezünkből, ami az egész társadalom élelmezési és élelmiszer-biztonságát is végveszélybe sodorhatja.

Ma már világosan látszik, hogy ezeket a földeket az Orbán-kormány nem a fiataloknak, hanem az Ángyán József lemondását követően nemsokára megindult feudális hűbéri birtokadományozó állami földbirtoki…  földbérleti, majd földprivatizációs programok keretében a kormány saját holdudvarának szánta, így esélye sem volt a demográfiai földprogram elindításának, melyet viszont a Mi Hazánk Mozgalom újra szeretne a politikai napirend részévé tenni (Az elnök csenget.) a 24. órában. Hajlandóe tehát a kormány ismét a programjuk részévé tenni ezt? Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage