CSÁRDI ANTAL (LMP): Köszönöm szépen. Nem tudom elfogadni a választ. Ahogy a válaszból is kiderült, és ahogyan ezt gyakorlatilag ebben az országban már mindenki tudja, az önök gazdaságpolitikáját le lehetne írni két mondattal. Önök tiltakoznak az ellen a minimumadó ellen, amely 750 millió eurós konszolidált forgalom fölött terhelné a nagyvállalatokat, de rendkívüli módon hatékonyan fellépnek azon legkisebb adózói kör ellen, amely ma könnyített, egyszerűsített adózási formákat használ.

(15.50)

Ez a két mondat tökéletesen leírja az önök gazdaságpolitikáját. És csak hogy miről is mondanak le: az Audinak az előző évben 123,6 milliárd forintos adózás előtti nyeresége volt, ebből 1 milliárd forintot sikerült befizetnie az államkasszába, ez 0,87 százalék.

Ugyanez a mutató a MOL-nál rosszabb, mert neki magasabb volt gyakorlatilag az adózott eredménye, mint az adózás előtti eredménye, míg a Richter 0,03 százaléknyi társasági adót fizetett  0,03 százaléknyit! 141 milliárd forintos nyereség után… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage