DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! Amikor a Fidesz-KDNP-kormány 2010-ben megkapta a lehetőséget az ország irányítása vonatkozásában, akkor egy nagyon komoly gazdasági, csődközeli állapotban vehettük át az ország irányítását, ezt mindannyian tudjunk, emlékszünk azokra a nehéz időszakokra. Azóta, azt kell hogy mondjam, számtalan kihívással találkozott a Fidesz-KDNP-kormány az elmúlt 12 évben. Utalnék itt csak néhányra, bár mindannyian megéltük ezeket; többek között: a vörösiszap-katasztrófa, a dunai árvíz óriási pusztító ereje, a világjárvány az elmúlt két évben  senki sem várta, hogy ez be fog következni, és bekövetkezett , és most a szomszédságunkban dúló háború, amelynek nagyon-nagyon komoly gazdasági, társadalmi, diplomáciai, politikai, biztonságpolitikai hatásai vannak. Természetesen rendkívül sok veszélyt hordoz mindez önmagában mind egész Európára, mind Magyarországra is.

Tehát próbatételek során halad a kormány, és a kérdésem, interpellációm arra vonatkozna, hogy hogyan tudja azt a megkezdett gazdaságpolitikát és azon belül is egy kiemelt családpolitikát, családtámogatási politikát folytatni a kormány a jelenlegi válságok közepette, a jelenlegi háború negatív hatásait látva. Mi, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója részéről örömmel halljuk a kormány különböző nyilatkozatait, és látjuk a költségvetés tervezett kereteit és számait, mégis arra szeretnék rákérdezni, hogy hogyan alakul a jövő évben a családok sorsa, mit várhatnak, milyen támogatásokat a kormányzattól, hiszen nagyon sok olyan támogatás érte a magyar családokat, amely, azt kell hogy mondjam, példaértékű, egész Európában egyedülálló. A KDNP a családok pártja, és tudjuk, hogy a gyermekek jelentik a jövőnket, ezért nagyon-nagyon fontos, hogy minden lehetőséget teremtsünk meg annak érdekében, hogy a magyar családok méltó és kiszámítható jövőt kapjanak a kormányzattól, és a támogatások ne szűküljenek, hanem bővüljenek.

Ezért tisztelettel kérdezem államtitkár asszonyt, hogy milyen konkrét tervei vannak a kormányzatnak a családtámogatási rendszer megerősítésére és folytatására. Válaszát előre is köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage