DR. BRENNER KOLOMAN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Mindannyiunk közös érdeke, hogy ebben a rendkívül nehéz gazdasági és szociális válságban a magyar polgárok hozzájussanak ahhoz, ami a törvényes jussuk: az európai uniós források. Ebben semmilyen vita nincs közöttünk.

Tisztelettel azt szeretném öntől megkérdezni, miniszter úr, hogy amikor most folytatja a tárgyalásait az Európai Unióval, különböző szerveivel, akkor mi az az érvkészlet, és mi az a magyar kormány által képviselt állapot (Rétvári Bence: Álláspont!), amely alapján arra jó esélyünk van, hogy erre a rendkívül szükséges és a magyar polgárok számára járó összeghez minél hamarabb hozzájussunk ebben a nagyon nehéz válságos időszakban.

Itt is szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy többek között arról nyilatkozott miniszter úr, hogy a szükséges kompromisszumokat ezúttal 12 év egypárti túlhatalom után a Fidesz hajlandó lesz megkötni. Tehát kérdezem miniszter urat, akkor jól értjüke, hogy hajlandók végre belépni az Európai Ügyészségbe. Jól értjüke azt, hogy mondjuk, a Médiatanácsba végre hajlandók ellenzéki tagokat is beválasztani, hogy a teljesen torz médiahelyzetet, amelyet az Európai Unió nyilvánosan is mindig kritizál hazánkkal kapcsolatban, megváltoztassák. Összefoglalóan tehát: hajlandóake legalább részlegesen visszaállítani azt az igazi európai és konzervatív értéket, amit a Jobbik, hazánk jobbközép konzervatív pártja vall, mégpedig a jog uralmát, amely nem összetévesztendő olyan más fogalmakkal, amelyekkel általában Brüsszelt megvádolják? Nagyon-nagyon fontos európai uniós forrásokról beszélünk. Mivel az új kormányban, úgy tűnik, ön az egyik miniszter, aki az európai uniós forrásokért eljár, ezért tisztelettel várom érdemi válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage