KOMJÁTHI IMRE (MSZP): Rétvári Bence nagy kedvenc válaszadóm. (Derültség.  Rétvári Bence: Ó, a legszebb szavakat fogom válaszolni! Hozok valami ajándékot.) Írásbeli kérdésben is a kedvenc válaszom az, amikor gyurcsányozik, csak szeretném felhívni államtitkár úr figyelmét két dologra: egyrészt 12 éve önök kormányoznak, másrészt 2010 előtt én még a politikának a közelében nem voltam, én még vegyipari szakmunkásként három műszakban dolgoztam, és szakszervezeti vezetőként még tüntetni is voltam a Gyurcsány-kormány ellen, ha ez így tetszik. (Rétvári Bence: Akkor hogyan került ide?  Derültség.), viszont mindig kiálltam a dolgozó magyar emberek mellett, az elesettek mellett. Éppen ezért politizálok most az MSZP-ben, mert mi ezt tesszük, önökkel ellentétben.

De hogy a tárgyra térjek: írásbeli kérdésben fordultunk önhöz, és ahogy említettem, nem kaptunk konkrét választ, úgyhogy most akkor itt újfent felteszem. Mennyi ember veszíti el a következő hetekben, hónapokban az ellátását, kedvezményeit a június 1-jével lejárt veszélyhelyzet után? Milyen segítséget nyújt számukra a kormány a későbbiekben? Befolyásoljae mindezt az újabb veszélyhelyzet?

Tervezike szélesíteni a szociális hálót annak érdekében, hogy ne növekedjen a szegénységben élők száma? És még arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy egyébként hány embernek nincs ma Magyarországon tajszáma. Megtisztelő válaszát várom, szakpolitikai kérdésre, szakpolitikai választ. Köszönöm. (Taps az ellenzéki sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage