DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! 2020 óta kellett megküzdenünk a koronavírus-járvánnyal, amely komoly próbatétel elé állította a gazdaságot, az egészségügyet és az egész magyar lakosságot. Az egészségügy helytállt és kitartott, minden koronavírusos beteg megkaphatta a lehető legjobb ellátást. Köszönetet kell mondjunk ezért a Magyarországon dolgozó egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, és köszönetet kell hogy mondjunk a magyar lakosságnak is, mert betartották a kormány által hozott veszélyhelyzeti szabályokat. A koronavírus-járvány elleni harcunkat megvívtuk, a kormány gyors és hatékony intézkedéseinek, valamint a sikeres vakcinabeszerzéseknek köszönhetően legyőztük az ötödik hullámot is. Az elmúlt két évben nagyon sok támadást kaptak az emberek. A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a járvány miatti nehezített élethelyzetekbe került családok mindennapjaihoz, ügyeik intézéséhez tőle elvárható módon segítséget nyújtson.

Tisztelt Államtitkár Úr! A baloldal folyamatosan rombolta a magyar emberek járványkezelésbe vetett hitét, a keleti vakcinák ellen kampányoltak, miközben legtöbbjüket kínai vakcinával oltották be. A koronavírus-járvány elleni védekezés során világossá vált, hogy a baloldal a közösségi összefogás és a járvány mielőbbi legyőzése helyett saját politikai céljait helyezte előtérbe. Köszönöm, hogy a kormány intézkedései látványosan segítették és segítik az állampolgárok mindennapjait.

Tisztelt Államtitkár Úr! A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, magyar hatóság által kiállított okmányokat a kormány 2022. június 30-áig meghosszabbította, de tudomásom szerint még körülbelül 1,2 millió lejárt okmány van, amit eddig nem újítottak meg.

(17.50)

Éppen ezért kérdezem tisztelt államtitkár urat, milyen intézkedésekkel segíti a kormány az állampolgárokat az okmányok megújításában. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage