KÁLMÁN OLGA (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Igazából én azon gondolkodom most már hetek óta, hogy vajon miért próbálják elhitetni az emberekkel, hogy bármiféle extraadót, különadót, profitadót, ilyen adót, olyan adót végül nem mi fogunk megfizetni. Amikor önök azt mondják, hogy extraprofitot termeltek a különböző élelmiszerláncok  hát az mégis kinek a pénze? A folyamatosan dráguló élelmiszerekért kik fizettek a boltban? Mi. És ha ebből az élelmiszerláncnak többlete van, akkor az nem ugyanúgy a mi pénzünk? A megdrágult élelmiszereket végül nem ugyanúgy mi fogjuk kifizetni? Nem ugyanúgy a nyugdíjasok, nem ugyanúgy a családok? Komolyan mondom, minden egyes kommunikációs félrebeszélésük, minden egyes félretájékoztatásuk, a nyilvánosság folyamatos manipulációja arról szól, hogy ne a saját szemünknek higgyünk. Ne annak higgyünk, hogy a 10 százalékos infláció miért 40 százalékkal drágább élelmiszert jelent egyes élelmiszertermékeknél? Ne higgyük el, hogy ez ennyivel drágább, mint tavaly volt, vagy egy-két hónappal ezelőtt? Higgyünk önöknek? Miért? Hát azért, mert túl sok pénzt költenek arra, hogy a valóságot ilyen formában manipulálják.

Nagyon szeretnék egyszer végre választ kapni arra, hogy miért nem támogatják a Demokratikus Koalíció határozati javaslatát. Miért nem csökkentik nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját? Miért nem adnak egyszeri 100 ezer forintos segítséget a kisgyerekeket nevelő családoknak, a kisnyugdíjból élőknek, miért nem adnak 1000 forintos, három hónapra érvényes bérletet a tömegközlekedésre, miért nem csökkentik az üzemanyag jövedéki adóját? Miért? Csak azért, mert a DK kérte?

Én is nagyon szívesen elmondanám, hogy Hollik István hol dolgozott korábban. Nincsenek róla emlékeim. Köszönöm szépen a szót. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage