VARJU LÁSZLÓ (DK): Elnök asszony, köszönöm szépen a szót. F. Kovács Sándor úr mondandója hozta ki belőlem azt, hiszen többször voltunk abban a helyzetben, hogy a pénzügyminisztertől vagy a Magyar Nemzeti Bank elnökétől hallottuk azt a szófordulatot, hogy kanyarban előzni. Akkor, tisztelt hölgyeim, uraim, mindenki gondoljon bele, aki szokott vezetni, hogy mit jelent, amikor ezek a vezetők azt mondják, hogy a gazdaságban olyan módszereket kell alkalmazni, hogy a kanyarban kell előzni. Néha sikerül, már ha valaki megpróbálja, néha viszont katasztrófát okoz. És ez be is következett. Hogy csak a múlt évet említsem: a pénzügyminiszter úr tavasszal már beszélt arról, nyár elején, hogy igen, a gazdaság csökkenni fog, a Magyar Nemzeti Bank elnöke még szeptemberben is arról beszélt, hogy növekedés lesz.

Olyan ellentmondásokba keveredtek, ami elfogadhatatlan; és egyébként láthatóan az összevissza kapkodásnak lett az eredménye az, hogy Magyarország nagyon rosszul jött ki a Covidot követő gazdasági válságból, és nagyon rossz helyzetben van a jelenlegi állapot szerint is. Ennek természetesen más okai vannak, mert itt nem arról szólt a történet, hogy gyakorlatilag a Covid örve alatt mi mindent hordtak el, loptak szét vagy vásároltak feleslegesen, hanem ehelyett rossz döntéseket hoztak, és az Európai Unióval ma is vitában állnak.

(19.20)

Ennek az a súlyos következménye van, hogy az, amire képviselőtársam hivatkozott, hogy a régió felzárkózása történt, ilyen nem történt. Konvergencia lehet, hogy volt, de egyébként konkrét felzárkózás nem történt, hiszen Magyarország négy régiója továbbra is a tíz legszegényebb európai régió között van. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage