RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Igyekszem röviden, a rendelkezésemre álló egy percben.

Láthattuk a baloldaltól, hogy ők mit javasolnak a jövő esztendőre a magyaroknak: az extraprofit-különadót támadják, hiszen azt mondják, hogy ezeknek a cégeknek nem kellene fizetni, közben klímaadót és globális minimumadót vezetnének be, aminek a végén az emberek fizetnének többet.

Ezzel szemben, bármennyire is háborús időszak van, bármennyire is háborús infláció van Európa szinte minden országában, mi igyekszünk többet és többet adni a legfontosabb jóléti ágazatoknak: így egészségügyi célokra 2670 milliárd forintot, ami 1470-nel több, mint amennyivel mi a kormányzásunkat elkezdtük; oktatási kiadásokra 2378 milliárdot, ami 933 milliárddal több, mint amivel a kormányzásunkat elkezdtük; szociális és jóléti kiadásokra 325 milliárd helyett 964 milliárdot, amely közel háromszorosa az eredeti összegnek; rendvédelemre pedig 965 milliárd forintot, ami közelíti az 1000 milliárd forintot, amit rendvédelemre tudunk fordítani, azért, hogy a magyar emberek közbiztonságban és létbiztonságban legyenek a következő esztendőben is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage