FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Momentum): Miniszterelnök Úr! Ön 2017-ben, amikor több mint 266 ezer ember kérte arra Magyarország Kormányát és parlamentjét, hogy legyen népszavazás az olimpiáról, amit ön nem mert kiírni, akkor álomgyilkosoknak nevezte azokat a fiatalokat és azt a több százezer embert, akik azt csinálták. (Moraj a kormánypártok soraiban.  Rétvári Bence: Most is azok vagytok!)

Na most, az igazság az, miniszterelnök úr, hogy álmai nemcsak önnek meg Martin Luther Kingnek vannak, de sok millió magyar embernek is vannak álmai. Például álmodnak a kezdő pedagógusok 150 ezres nettó fizetés helyett, mondjuk, 250 ezres fizetésről; a következő évi költségvetésben nem találjuk ennek a célját és az előirányzatát, és ez probléma. Például álmodnak arról a magyar rendőrök, hogy mondjuk, minimum 20 százalékkal megemeljék a fizetésüket, hogy ne fogyjanak el az állományból. Vagy álmodnak arról az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók, hogy minimum 30 százalékos béremelésük legyen; a Momentumnak a költségvetéshez fűzött módosító javaslataiban ez benne van. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.)

Én arra kérem a kormányt, hogy fogadja ezeket meg, hogy az emberek álmát beteljesítsék. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage