DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Április 3-án este, úgy tűnt, önök felszálltak a Holdra, és onnan tekintették meg a végtelenül tisztességes, minden szempontból törvényes és korrekt választási kampányuk eredményét; volt is mit ünnepelniük, kétharmados többséget szereztek, ezzel a felelősséget is. Miniszterelnök úr, úgy tűnik, néhány terület tekintetében mintha azóta se szálltak volna le a Földre.

(16.40)

Három ilyen terület biztos van, amely a magyar állam alapvető működése tekintetében az egyik legfontosabb: az oktatás, az egészségügy és a rendvédelem. S bizonyára a miniszterelnök urat a bokros teendői mellett nem tájékoztatják vagy félretájékoztatják, de iskolák zárnak be, osztályokat vonnak össze tanárhiány és gyerekhiány miatt. Biztos nem tájékoztatták a miniszterelnök urat. Az elmúlt hetekben konkrétan osztályokat zártak be, kórházakat… (Derültség a kormánypárti oldalon.  Nacsa Lőrinc: Persze, mert nyári szünet van!) Bocsánat, az egészségügyről beszélek, kórházi osztályokat zártak be, kórházakat állítottak le ideiglenesen az orvoshiány, a nővérhiány és a pénzhiány miatt. S biztos arról sem tájékoztatták a miniszterelnök urat  ebben semmi vicces nincsen, képviselőtársaim , hogy a június 1-jei leszerelési tilalom eltörlése óta újabb hullám indult el, és több száz rendőr adta be ismét a következő hullámban a leszerelési kérelmét.

Miniszterelnök úr, ez a parlament, ide az ön kormánya beterjesztett egy költségvetést a jövő évre. Nemhogy az idei évre, hanem a jövő évre sincs még csak pislákoló fény sem az alagút végén sok-sok százezer magyar családnak. Egy huncut fillér sincsen sem a nővérek, sem az ápolók, sem a tanárok béremelésére, sem a rendvédelem területén a béremelésre. Kérdezem miniszterelnök urat: tényleg nem érdekli önt ez a sok százezer ember, nem érdekli, hogy az állam alapvető funkcióit nem tudja már ellátni, vagy valamilyen korrekciót végre végrehajtanak ezen a területen? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage