DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Szomorúan hallottam, miniszterelnök úr, hogy nem ígért ön sem semmit, és ezt valószínűleg fogják tartani. Még egyszer mondom, a jövő évi költségvetésben ezeknek a fedezete nem látszik. De ha már ígéret, Kövér László: Nyilvánvalóan az egyik feladat, amit meg kell oldani rövid távon, hogy a pedagógusokat is meg a rendvédelmiseket is újra elő kell venni, újra elő kell venni a jogos bérkövetelésüket.  Ezt a választások után mondta a házelnök úr.

És említette Pintért Sándort. Hadd idézzek tőle is a bizottsági ülés meghallgatásán. Az egyik nagy feladat a rendészeti területen mindenekelőtt a hivatásos állomány illetményrendezése. Bár az elmúlt időszakban kaptak támogatást, szeretném, ha ez rendszeressé válna, és beépülne a későbbiekben a havi ellátmányukba, a havi illetményükbe. Ehhez megfelelő kormányzati támogatás, megfelelő parlamenti támogatás szükséges. Kérem a képviselőket, a bizottságot, hogy ebben támogasson bennünket.  Miniszterelnök úr, mi támogatjuk, biz’ isten. A Honvédelmi Bizottságban is és azt gondolom, hogy ebben a teremben mindenki meg fogja nyomni az igen gombot. De nincs ilyen javaslat. Ön támogatjae, hogy a rendvédelem területén megkapják a béremelést?

S egyetlenegy mondat még, bocsánat, miniszterelnök úr: lehet, hogy ezek a béremelések megtörténtek, de semmit nem változtat azon, hogy tömegesen szerelnek le a rendőrök, hogy nincs elég orvos, nincs elég ápoló, és nincs elég pedagógus ebben az országban. Tehát muszáj lesz változtatniuk. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage