DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. Köszönöm szépen a válaszát, miniszter asszony. Tisztelt Országgyűlés! Szerintem különösen fontos, hogy az állam úgynevezett stabilizációs feladatát ilyen körülmények között is el tudja végezni, el tudja látni. Itt alapvetően természetesen a rend, a biztonság garantálása a legfontosabb, de ugyanúgy a gazdaságot élénkítenie szükséges, és ezen módon tudja, a gazdasági növekedéssel elérni azt, hogy valamennyi ágazat számára kellő mozgástér legyen, és meg tudjuk tartani a családtámogatás rendszerét.

Nagyon fontos, hogy a két alapot létrehozta a kormány, a Rezsivédelmi Alapot és a Honvédelmi Alapot, hiszen ez is egy életszerű válasz, egyetlen helyes döntés pozitív irányban a nehézségek kikerülése érdekében.

Láttuk azt, hogy a baloldali kormányok mit tettek akkor, amikor válságok érték Magyarországot, minden esetben a magyar családokat terhelték különböző megszorító intézkedésekkel.

Helyes és támogatjuk a kormánynak ezt a politikáját. Valóban vissza kell verni, vissza kell utasítani minden ilyen típusú kibúvót és sértő támadást a kormánnyal szemben, amikor igenis az extraprofitot termelő cégeknek is vállalniuk kell a közteherviselést és a segítséget a bajban. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage