NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Egypár szóval szeretnék reagálni képviselőtársaimra. Először, ha már itt van, Keresztes László Lórántra, aki azt mondta, hogy azért kaptak kölcsön egy DK-s mandátumot az osztozkodásnál és a frakcióalapításnál, mert az LMP mennyi mindenről lemondott korábban és nem indult egyéni körzetekben. Hát, tisztelt képviselő úr, megverték önöket az előválasztáson a saját társaik az egyéni körzetekben, és aztán a választók is azt mondták önökről, hogy nincs szükség ennyi LMP-sre a parlamentben, tisztelt képviselőtársaim. Ezért mondtak ítéletet a választók, és ezért kellett önöknek olyan cselhez folyamodniuk, hogy a DK-tól kértek kölcsön egy mandátumot, hogy frakciójuk lehessen.

Jámbor András képviselő úrnak jelezném, hogy bár ő most itt parlamenti fizetéscsökkenésekről és keretcsökkenésekről beszélt, azért emlékezzünk rá, hogy pár hónappal ezelőtt ő volt az, aki azt mondta a kampányban, hogy ő csak azért szeretne az Országgyűlés jegyzője lenni, mert az „baromi sok pénzzel jár”. Ez volt Jámbor András hozzáállása a kérdéshez és a parlamenti mandátumhoz.

Novák Előd képviselő úrnak jelezném, az, hogy a frakciótámogatásokat át lehet adni pártoknak, az nem kötelező, tisztelt képviselő úr. Ha ön szakértőket szeretne fölvenni, akkor beszélje meg a frakcióvezetőjével. Ön úgy tálalta itt ezt a kérdést, mintha ez kötelező lenne bárkinek és kötelező lenne a frakcióknak ezt megtenni. Mindenki a saját belátása szerint a frakciókeretével helyesen és jól, a törvények betartásával gazdálkodjon.

És Hajnal Miklóstól kérdezném, hogy ha ennyire rossznak tartja az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, s gyengének és átláthatatlannak tartja, akkor hogy van az, hogy Cseh Katalinnak és Donáth Annának mindenre jut ideje Brüsszelben, hogy Vĕra Jourovánál naponta feljelentgessék Magyarországot, hogy mindenféle Magyarországot elítélő jelentéseket gyártsanak, de vajon miért nem szólaltak föl az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszere miatt, hogy ez nekik nem tetszik.

(12.50)

Érdekes módon az önök képviselői semmilyen módon nem fogalmaztak meg kritikát az EP vagyonnyilatkozati rendszeréről, úgyhogy szerintünk, ha a németeknek jó, ha az Európai Parlamentnek jó, akkor nekünk is jó lesz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage