ZSIGÓ RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Nem akartam hozzászólni, de mivel Keresztes frakcióvezető úr név szerint megszólított, ezért gondoltam, hogy néhány gondolatot azért elmondok.

A frakcióvezető úr azt mondta, hogy az LMP frakciója nem pénzért jár be, és 2010 óta dolgozni jönnek ide. Azt kell hogy mondjam önnek, ahogy itt körülnézek, hogy önök nemhogy nem pénzért járnak be, önök pénzért nem járnak be, merthogy egyetlen képviselője sem ül ott, sőt ön sem ült itt egyébként akkor, amikor a vezérszónoklatok voltak. Úgyhogy kénytelen vagyok akkor önnek elmondani, hogy mit mondtam, idézem.

„Tisztességtelennek tartom azt a hozzáállást, mely szerint a baloldal az április 3-ai történelmi veresége után anyagi megfontolás miatt osztja fel magát kisebb pártokra. Ezt látva válik érthetővé a Gyurcsány által vezetett Demokratikus Koalíció által gyakorolt önfeláldozó gesztus is, amikor egy listás képviselői mandátumot adtak át az LMP számára, hogy önálló frakciót alakíthassanak. Zárójelben jegyzem meg: ki gondolta volna, hogy egy, a nevében éppen a változást hirdető párt parlamenti képviselőcsoportjának fennmaradása a hazánkat korábban a csőd szélére juttató kormányfő kegyein fog múlni. Ebből is látszik, hogy ha önökön múlik, akkor a baloldalon soha nem lesz más a politika.”  Ezt mondtam, frakcióvezető úr, ezt most is tartom.

Önök trükköznek, és ezt a trükközést szeretnénk megakadályozni, mert ezt békeidőben sem engedhetnénk, háborús viszonyok között pedig egyáltalán nem szabad megengednünk. Meg kell védenünk a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, és meg kell őriznünk a rezsicsökkentést. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage