DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. (Sic!) Keresztes László Lóránt frakcióvezető urat én eddig komoly embernek, komoly politikusnak tartottam, ezért most egy kicsit meglepve állok a mostani felszólalása előtt, után. Engedje meg, hogy két állítását citáljam. Az egyik, hogy próbál ránk mutogatni, mint ha mi tehetnénk arról vagy mi döntöttünk volna arról, hogy önök egészen Gyurcsány Ferenc pártjáig összeállva, közösen indultak a legutóbbi országgyűlési választásokon, és egyébként így sem sikerült győzelmet aratniuk.

A másik állítása pedig az volt, hogy mi nem veszünk részt szakmai vitákban, amelyek arról szólnak, hogy az emberek jobban éljenek, például itt a tűzoltók béremeléséről beszélt, ha jól emlékszem. Nem belemenve részletesen a vita ezen részébe, én csak egy költői kérdést hadd tegyek önnek fel: össze tudnáe számolni nekem 2010 óta azon Fidesz-KDNP vagy a Fidesz-kormány által benyújtott törvényjavaslatokat, amelyek arról szóltak, hogy milyen béremelést adunk különböző formában  ideértve például a tűzoltókat, a rendvédelmi dolgozókat, a pedagógusokat, az egészségügyi dolgozókat és így tovább , vagy hány olyan törvényjavaslatra sikerült igen gombot nyomni, amely arról szólt, hogy az adott területnek mennyivel több pénzt adunk? Kíváncsian várom azt is, hogy a mostani benyújtott költségvetési törvénynél vajon melyik gombot sikerül megnyomni. Ha az igen gombot nyomják meg, ez újra lehetőséget ad arra, hogy a különböző területeken  egészségügy, oktatáspolitika s a többi  több pénzt kapjanak az emberek és több pénzt kapjanak a családok.

Úgyhogy azzal zárnám a felszólalásomat, hozzászólásomat, amivel kezdtem, hogy érthetetlen, képviselő úr, illetve frakcióvezető úr, amivel itt előhozakodott, és próbálta a Fideszt vádolni. Szerintem keressék a maguk soraiban az okot arra, hogy miért állnak ilyen gyalázatosan. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage