DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Asszony! Holnap fog ülésezni a Fenntartható Fejlődés Bizottsága  és ugye, az a megtisztelő és felelősségteljes feladat ért, hogy én vagyok ennek a bizottságnak az elnöke , szándékaim szerint valamennyi módosító javaslatot egyenként fogunk tárgyalni, és a jelek szerint ezt támogatni fogja a bizottságban is meglévő fideszes többség is, érdemben fogjuk tárgyalni. Nagyon sok bizottságnál tapasztaljuk azt, hogy az ellenzéki javaslatokról külön történik egy gombnyomással a szavazás. Tehát ott van 200 ellenzéki javaslat, és ezt önök vita nélkül lesöprik.

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy ennek a holnapi vitának mi lesz az eredménye, és lesze például olyan ellenzéki módosító javaslat, lesze olyan LMP-s javaslat, amelyet a Fidesz-KDNP képviselői támogatnak. Az elmúlt parlamenti ciklusban én nem emlékszem ilyen javaslatra. Most 160 körüli módosító javaslatot nyújtottunk be, én nem nagyon emlékszem  most még nyilván nem tudjuk, hogy mi lesz az önök szavazási magatartása , de nem emlékszem olyan költségvetési módosító javaslatunkra, amelyet önök vagy megszavaztak volna igennel  tehát ilyen nem volt , vagy azt mondták volna, megindokolták volna, hogy miért nem teszik meg.

Én nem mondom azt, én soha nem állítottam azt  és egyébként 2010-től azért én is nyomon követem a parlamenti vitákat, ha nem is voltam itt , soha nem állítottuk azt, hogy nem voltak a Fidesz-KDNP-kormánynak helyes lépései. Sőt, nagyon sokszor volt olyan támogató az LMP politikai magatartása, ami adott esetben, mondjuk, ellenzéki pártok támadását, politikai támadását is kiváltotta azért, mert minket mindig az vezérelt, hogy azokat a javaslatokat, amelyek helyesek, meggyőződésünk szerint a magyar emberek érdekében születnek, azokat függetlenül attól támogatjuk, hogy azt milyen oldal vagy milyen politikai párt nyújtotta be. Na, ez nem igaz önökre, tisztelt képviselő asszony.

Én egy ciklust végigdolgoztam itt, az előző ciklust ellenzéki képviselőként, kettő indítványom volt  nem tudom  az ezerből, amit önök megszavaztak. Az egyik, és én erre nagyon büszke vagyok, hogy indítványoztam  sőt még előterjesztőként is csatlakoztak, ötpárti javaslat lett , a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatása, a másik pedig az önök letelepedési kötvényének a visszahozása elleni kísérlet, amit a mi módosító javaslatunkra nem engedélyezett egyébként a kormánytöbbség.

Én azt gondolom, hogy ezt kéne mérlegelni, tisztelt képviselő asszony: valóban, ezer indítványból kettő volt önök szerint támogatható? Melyik oldal a konstruktívabb, a Fidesz vagy az LMP? Köszönöm szépen, elnök asszony.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage