BEDŐ DÁVID (Momentum): Köszönöm szépen. Sejtettem, hogy félre fogják érteni, amit mondok. Nem azt mondtam, hogy a vármegyék maguk a bohóckodás (Dr. Kovács Zoltán: De ezt mondtad!  Nacsa Lőrinc: Dehogynem!), és a történelmi múltunkra visszatekintve, az lenne bohóckodás. Azt mondtam, hogy amit önök csinálnak ennek kapcsán, az a bohóckodás. Ezek voltak a konkrét szavaim, vissza lehet nézni a jegyzőkönyvet, meg lehet nézni, ezt fogják benne találni.

De ha már felszólalok, még egy-két dolgot hozzáfűznék az előző mondanivalómhoz. Többen kiemelték, Novák Előd képviselőtársam is, Keresztes Lóránt képviselőtársam is, hogy mi lesz abban a fél évben, amíg ez az interregnum-időszak uralkodik az önkormányzatoknál. Erre tényleg érdemes lenne valami érdemi választ kapni, mert a korrupció csak egy dolog, hogy esetlegesen kiürítik az államkasszát, valamilyen megbízásokat kapnak azok a polgármesterek, akik éppen leköszönnek, de tényleg fontos lenne valami érdemi választ kapni, mert nem bízom abban túlságosan, hogy önök valóban megváltoztatják a véleményüket és ezt az alkotmánymódosítást nem nyomják át. Át fogják nyomni, mint ahogy ezt mindig is teszik. Szóval, erre tényleg jó lenne valami érdemi választ kapni.

Még egy ilyen hasonló kérdés, amit még nem hallottam ebben a vitában és szerettem volna feltenni. Gondoltake arra esetleg, hogy abban az időszakban, abban a fél évben, ami május és október között eltelik, mi lesz azokkal, akik abban az időszakban töltik be a 18. életévüket, mi lesz azokkal az emberekkel, akik abban az időszakban sajnálatosan elhunynak? Akkor ők ugyanúgy, feltételezem, nem szavazhatnak. Ezt csak szerettem volna tisztázni és egyértelműen rákérdezni, hogy tulajdonképpen mi lesz abban a fél évben, ami valaki hivatalba lépése és a választás között van, mert erre viszont nem nagyon van példa, hogy a választás és a hivatalba lépés között ennyi idő eltelik. Tehát a választás idejétől számítódik a szavazati jog, és akkor abban az időszakban, aki csak, mondjuk, három hónappal később tölti be a 18-at, nem szavazhat értelemszerűen? Jól értem? Erre szerettem volna még választ kapni. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage