NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Bedő Dávid nem mondott igazat az előbb, és megfeledkezett arról, hogy itt van egy volt XI. kerületi képviselőtársa, aki rá tud cáfolni a hazugságára. Hiszen Czeglédy Csaba, a már 2010 előtt is jogerősen elítélt politikusbűnöző önkormányzati megbízatása ügyében rögtön már a ciklus elején és számtalan alkalommal nyújtottam be javaslatot, és szavazott már 2019-ben maga Bedő Dávid is. Tehát az a kijelentés, amit az előbb mondott, hogy nem szavazott semmilyen közgyűlés, nem igaz. De szavazott! Az ország ötödik legnagyobb önkormányzatának képviselő-testülete, a főváros legnépesebb kerülete, legnagyobb önkormányzata, Újbuda önkormányzata szavazott az előterjesztésemről, és sajnos Bedő Dávid sem támogatta Czeglédy Csaba ügyvédi megbízatásának a visszavonását. Így 1,4 millió forintos havi fizetést kaphat pusztán Újbudától Czeglédy Csaba, miután csak szép szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, majd a Jobbik és az LMP is. Amikor szavazni kellett róla, akkor ezt sajnos már nem támogatták. Ennyit a szavak és a tettek szétválásáról.

Visszatérve viszont az Országgyűlés és a nemzetgyűlés közti átmenetre: én örülök neki, hogy Nacsa Lőrinc egy kis magyarázkodásra kényszerült, és úgy érzi, hogy meg kell magyarázza ezt a bizonyítványt. Valóban, amikor már ennyiszer ennyire túlnyerték magukat, bőven beleférhetett volna szerintem egy külhoni képviselő. Bár nagyra becsülöm az öt gyermeket nevelő Zsigmond Barna képviselőtársukat, ő nem külhoni; külhoni származású, de az egy egészen más dolog. Ő már az egyetemet is Budapesten végezte, ő Budapesten él, ő egy csonka-magyarországi honfitársunk. Sőt, e szempontból kifejezetten károsnak tartom azt az üzenetet, hogy ha egy külhoni magyar országgyűlési képviselő akar lenni, akkor hagyja el a szülőföldjét.

Nekünk pont azt kellene üzenni, hogy Pozsonyból ugyanúgy lehet munkába járni a nemzet templomába is akár, mint mondjuk, Pécsről, és remélem, hogy előbb-utóbb ilyen értelemben külhoni tagja is lehet az Országgyűlésnek, és akkor valóban nemzetgyűlésnek is hívhatjuk majd ezt a testületet. Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage