NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Megelőzött Novák képviselő úr. Akkor tisztázzuk: Bedő Dávidék kötöttek szerződést a bűnöző Czeglédy Csabával, sőt tíz évre titkosították a szerződést (Novák Előd: Szégyen!), hogy az állampolgárok ne tudhassák meg, hogy mire kötöttek szerződést a bűnöző Czeglédy Csabával. Ilyen egyszerű!

Arról beszél, tisztelt képviselőtársam, hogy a jobboldali polgármestereknél merült föl korrupciógyanú. De hát önök akarták eladni a kelenföldi városközpontot! Még a Városházát is önök akarták eladni, tisztelt képviselőtársam! Az a helyzet, hogy hemzsegnek a baloldali és köztük a momentumos polgármesterek is ezektől az ügyektől, meg azok az önkormányzatok, ahol momentumos képviselők ültek, például ahol ön is ült, a XI. kerületi önkormányzat. Majd Déri Tibor vicceiről is meséljen itt, ha esetleg egyszer majd szóba kerülne, ha már a polgármesterekről beszélünk.

Novák Előd képviselő úrnak mondanám, hogy akkor ő sem XI. kerületi, mert nem ott lakik. Ön csak ingázik, akkor tehát ne tekintsük XI. kerületinek, ha nem ott lakik. Zsigmond Barna Pál egy határon túli képviselő, aki teljes szívével szolgálja a határon túli magyarság ügyét. Így tett egész életében, bármilyen pozíciót is töltött be, itt az Országgyűlésben is, főkonzulként is és korábban bármilyen társadalmi, közéleti vagy az üzleti világból származó megbízatásával. Ezt kétségbe vonni és ebből ilyenfajta módon olyan gunyoros megjegyzéseket kreálni, hogy ki hol lakik és honnan jár be a parlamentbe, az szerintem méltatlan. Képviselőtársam nincs itt, ezért kell megvédenem, mert nem tudja megvédeni magát, mert úgy vádolja ön őt, hogy nem tudja megvédeni magát.

De az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy ebben a vitában nagyon egyszerűen el lehet ezt intézni: nálunk van határon túli képviselő, önöknél meg nincs határon túli képviselő. De szerintem nem is ez a verseny. A határon túli magyar közösségekért ebben a parlamentben a Fidesz-KDNP tette a legtöbbet. Ott vannak azok, akik megtagadták őket, és itt vannak azok, akik mindig magukhoz ölelték őket és támogatták őket. Ez a különbség, tisztelt képviselő úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage