KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Csak azért, hogy egy kicsit fókuszáltabbak legyünk, szeretném a következőkről tájékoztatni a tisztelt képviselő hölgyeket és urakat.

Az Alaptörvény módosításáról folyó napirendi pontnak nem tárgya a lengyel közigazgatási rendszer és annak hatásköri elrendezése, nem tárgya a XI. kerületi önkormányzat megbízási szerződése Czeglédy Csabának, aki valóban egy közismert bűnöző, és valóban önök is támogatták a megbízását, ez tényszerű. (Derültség az ellenzéki padsorokban.  Arató Gergely: De ez nem tárgya!) De kétségtelen, hogy ez nem tárgya ennek az előterjesztésnek.

Nem tárgya továbbá a műemlékvédelmi felügyeleti rendszer, az épített környezet védelme, továbbá a kastélyfelújítási program, és még rengeteg minden nem tárgya (Nacsa Lőrinc: A Sajó!), a Sajóról nem beszélve. Ezek mind nagyon fontos problémák. Nem akarnám azt a benyomást kelteni, hogy Czeglédy Csaba közismert bűnöző megbízása a XI. kerületi önkormányzat által jelentéktelen dolog lenne (Derültség az ellenzéki padsorokban.), mint ahogy annyi minden, a Sajó szennyezéséről nem beszélve.

Csak azt szeretném kérni, hogy ezekre nem lehet válaszolni a vita végén (Arató Gergely: De még nincs vége a vitának, csak közbeszóltál!), merthogy egész egyszerűen arról beszélünk, hogy a megye helyett vármegye elnevezés lesz, egyébként az ezeréves hagyományainknak megfelelően, illetőleg hogy 2024-ben egy napon szeretnénk szervezni az önkormányzati választásokat, illetőleg az európai parlamenti választásokat. Megjegyzem, a vitában van egy csomó fontos felvetés, amire én majd szeretnék reagálni, csak nem tudok, de egyébként nagyon fontos (Arató Gergely: Mert éppen beszélsz!), XI. kerület, Czeglédy Csaba megbízása, csak ide nem tartozó ügyekről van szó.

Tehát azt szeretném kérni a kedves képviselőtársaktól, hogy egy picit legyünk koncentráltabbak vagy fókuszáltabbak. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage