DR. ZSIGMOND BARNA PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Megtisztelő, hogy ilyen hosszasan beszéltek rólam az Országgyűlésben, külön köszönöm Nacsa Lőrincnek a kedves szavakat, valószínűleg édesanyám sem ismerne rám, olyan kedvesen méltattál, méltatott a képviselő úr.

Én arra kérem a baloldalt, hogy a származásom kapcsán meg az életutam kapcsán, ha lehetséges, akkor ne tegyen minősítéseket. Én annak örvendek, hogy Magyarországon olyan kormány van, amelyik nemzetben gondolkodik, egységes magyar nemzetben gondolkodik, és szomorú vagyok azért, hogy a baloldal meg nem gondolkodik nemzetben. (Arató Gergely: Novák Előd is baloldali?  Derültség az ellenzéki padsorokban.) Úgyhogy köszönöm szépen még egyszer Lőrincnek… (Kálmán Olga és Bedő Dávid Novák Elődre mutatva: Novák Előd volt!) A baloldalról beszéltem, önök nem gondolkodnak nemzetben.

Önökről beszélek most, arról a pártszövetségről (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), amelyik a választási kampányban is folyamatosan támadta a nemzeti oldalt. Azokról a pártokról beszélek, amelyek itt nagy hangon tesznek hitvallást a nemzet mellett, miközben Romániában román pártokat, Szlovákiában meg szlovák pártokat képviselnek, és sorolhatnám itt azokat az uszításokat, amelyeket a választási kampány során elkövettek a határon túli magyarok ellen akár a levélszavazás vonatkozásában, akár más ügyek vonatkozásában. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage