TOROCZKAI LÁSZLÓ, a Mi Hazánk képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Országgyűlés! Azzal kezdem, hogy ezt a határozati javaslatot a Mi Hazánk Mozgalom megszavazza és támogatja, de nagyon komoly és erős fenntartásaink vannak, illetve majd konkrétan a határozati javaslatnak néhány pontját szeretném közelebbről is megvizsgálni.

Az egyik komoly problémánk az, hogy a Fidesz esetében nagyon sokszor szembesülünk a kettős beszéddel, tehát azzal, hogy mást mondanak itt az Országgyűlésben, mást mondanak Magyarországon a magyaroknak, mint amit aztán képviselnek akár a szavazataikkal az európai fórumokon. Többek között éppen láthattuk, mondjuk, az európai kormányfők versailles-i csúcstalálkozóján, hogy amikor elindultak az Oroszországgal szembeni öngyilkos szankciók, akkor még Orbán Viktor ezeket támogatta, tehát annak a lavinának, amelynek most már tényleg a vége az, hogy ez valójában nem Oroszországot, hanem Európát fogja elpusztítani, az elindításában Orbán Viktor is részt vett, vagy gondolhatunk akár az előbb említett zárónyilatkozat aláírására, vagy éppen jelenleg Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszának a támogatására. Tehát ezzel a kettős beszéddel van problémánk a Fidesz részéről.

(18.10)

Magával a határozati javaslattal alapvetően nincs, hiszen, ha a határozati javaslatot végigolvassuk, akkor azok jól csengő szavakat, mondatokat tartalmaznak, amelyekkel a Mi Hazánk Mozgalom alapvetően egyet tud érteni, de azért van itt néhány nagyon komoly visszás pont, ezeket fogom majd konkrétan kiemelni. De előtte azért egy picit beszéljünk arról, hogy ennek a vitának az Európai Unió jövőjéről, sőt a jelenéről is kell szólnia.

Jelenleg, ha az Európai Uniót nézzük, akkor azt látjuk, hogy egy hanyatló birodalom képét mutatja. Az Európai Uniót és úgy általában Európát gazdasági értelemben, politikai értelemben az európaiak, méghozzá az őshonos európai lakosság munkája, szorgalma és tehetsége tette naggyá és gazdaggá valamikor, és nem pedig azok a politikusok, akik parazita módon élősködnek Európán, és akik éppen teszik tönkre jelenleg az Európai Uniót, amely minden gazdasági, demográfiai és egyéb mutató alapján folyamatosan zuhan és veszít az erejéből. Miközben  és ez szintén egy komoly hiányossága ennek a határozati javaslatnak  ennek a határozati javaslatnak, ha az Európai Unióról akar beszélni, különösképpen, ha a jövőjéről, akkor globális kitekintést is kellett volna tenni, márpedig sem itt a többi párt részéről, sem a kormánypártok részéről nem láttunk erre vonatkozó utalásokat vagy jeleket. Márpedig éppen az orrunk előtt alakul az új világrend, egy olyan új világrend, amely az amerikaiak és az amerikai gyökerű globális nagyvállalatok álmait most éppen tönkre fogja tenni, ugyanis nem egypólusú világrend lesz a jövőben, hanem legalább kétpólusú.

Látjuk az ukrajnai háború kapcsán, amely nem az ukránok háborúja, nem az ukránok versengenek ott az oroszokkal, hanem valójában két hatalmas nagy tömb, és az egyik tömbről itthon, Magyarországon senki, itt az Országgyűlésben sem beszél, márpedig az úgynevezett BRICS Oroszországgal, Brazíliával, Indiával, Kínával, a Dél-afrikai Köztársasággal kőkeményen jön fölfelé, szakadnak le a dollárról, és alakul ez a kétpólusú világrend. A kérdés az, hogy mi, magyarok hol fogunk elhelyezkedni ebben a kétpólusú világrendben, és mit akarunk kezdeni az Európai Unióval, hiszen az Európai Unió jelenleg nem az európai emberek által vezetett gazdasági vagy politikai birodalomként működik, hanem gyarmatbirodalomként működik jelenleg, gyarmati funkcióban van, az Amerikai Egyesült Államok, illetve elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban a valódi hatalmat gyakorló globális nagyvállalatok, elsősorban multinacionális cégek, bankok, pénzügyi szervezetek, hitelminősítők kezében van. Egyébként erre nagyon-nagyon jó példa van, szinte mondhatom azt, szimbolikus eset, amikor José Manuel Barroso, aki, ha jól emlékszem, tíz éven keresztül vezette az Európai Bizottságot, vezette az Európai Uniót, jelenleg a Goldman Sachs, tehát egy globális nagyvállalatnak  én Ady Endre után szeretem disznófejű nagyuraknak nevezni őket , jelenleg ennek a Goldman Sachsnak az elnöke, tehát megkapta a jutalmát, megkapta a nyugdíj melletti kiegészítést. Ráadásul nem ügyvezető elnök a Goldman Sachsnál Barroso úr, az Európai Unió korábbi diktátora, vezetője, nem ügyvezető elnök, tehát ez azt jelenti, hogy ez egy nyugdíj-kiegészítés, amit a megbízóitól, egy globális nagyvállalattól jelenleg kap. Ilyen emberek vezették és vezetik jelenleg az Európai Uniót.

Tehát nem beszéltünk arról, hogy azok az európaiak, akik a munkájukkal, tehetségükkel, szorgalmukkal ezt az Európát és az Európai Uniót naggyá, gazdaggá és erőssé tették, nekik bármilyen beleszólásuk lenne az Európai Unió működésébe. Erről kellene beszélnünk, illetve arról, hogy azok a politikusok, akik ezeknek a globális nagyvállalatoknak, digitális techóriásoknak, befektetési bankoknak a kezében vannak, ezek a politikusok, akik egyfajta rabszolgaként működnek, szolgálják a gazdáikat, pontosan jól tudják, hogy mi a teendőjük.

És ebben az Országgyűlésben, itt, Magyarországon is itt ülnek, illetve Fekete-Győr András az előbb még itt ült, most éppen elment, de hallottuk az ő felszólalását. Sajnálom, hogy közben elment, mert jó lett volna ezt azért a szemébe mondanom, hogy nem nagyon szoktak arról beszélni, hogy a Momentum megszületésének a pillanatában  ugye, ő korábban Párizsban élt  bizonyára nagyon jó kapcsolatokat sikerült kialakítania, ha maga Emmanuel Macron, a Rothschild-bankház alkalmazottja már az első pillanattól kezdve a kedves feleségével együtt ott asszisztált a Momentum megalapításakor, közös fényképeken szerepeltek az Élysée-palotában.

Tehát nem tudom, hogy mondjuk, engem, egy parlamenti frakcióval rendelkezőt  jelenleg itt az Országgyűlésben egyedül, az egyetlen olyan párt vagyunk, amely önállóan, egyedül, listán került be a parlamentbe , szóval, ha én most bejelentkeznék Macron úrhoz, akkor az Élysée-palotában fotózkodnae velem. Erről jó lett volna Fekete-Győr Andrással beszélni, mert ő egy eklatáns példa arra, egy kifejezetten jó szimbólum  olyan, mint Barroso, csak Barroso azért tehetségesebb Fekete-Győr Andrásnál , tehát egy jó példa arra, hogy hogyan működik az Európai Unió. Hogy nem az emberek által, nem alulról szervezve létrehozott mozgalmak, pártok irányítják valójában az Európai Uniót, mint amilyen például, mondjuk, a Mi Hazánk Mozgalom, amelyet az ásotthalmi magyar pusztán hoztunk létre igencsak transzparens módon, átláthatóan, több ezer magyar részvételével, tehát ők valamilyen titkos és füstös szobákban létrehozott pártokat képviselnek. Ők irányítják jelenleg az Európai Uniót. Az a magyar nép bölcsessége és a Momentum tehetségtelensége, illetve a tehetség hiánya, hogy egyelőre nem tudtak még kormányozni vagy választást nyerni Magyarországon. Úgy tűnik egyébként, hogy nem is fog menni, hiába igyekeznek sokat tanulni a Demokratikus Koalíciótól, mint egy fölnőtt, hasonlóan működő párttól.

Tehát nekem az a fő problémám, hogy addig, ameddig az Európai Unió így működik, addig ebben a határozati javaslatban  mondom, hogy ez melyik pontban van, ez a 6. pont  nincs annak igazából jelentősége, hogy az Európai Parlament képviselőit a nemzeti parlamentek delegálják-e. Teljesen mindegy, mert jelenleg egyelőre ez egy színjáték, és ebben sajnos Európa valamennyi országa egyfajta áldozat. Ezen kell tehát alapvetően, és persze a globális spektrumot is nézve, valamit változtatni.

Aztán van itt egy olyan pont, amely arról szól, hogy a szerződésekből törölni kell az egyre szorosabb egység célkitűzését. Maximálisan egyetért a Mi Hazánk Mozgalom ezzel, de itt a mondat végére még azért annyi kiegészítést örültünk volna, ha tett volna az előterjesztő, hogy az európai egyesült államokat is szeretnénk ezzel megakadályozni. Tehát nevezzük nevén bátran, hogy miről szól ez az egyre szorosabb egység. Ez egy európai egyesült államokról szól, tehát, ha lehet, akkor kérjük, hogy ezt is írják bele. A Mi Hazánk Mozgalom határozottan ellenzi az európai egyesült államok elképzelését. Egyébként ez megint szimbolikusan, jelképesen csak erősítené, hogy az Amerikai Egyesült Államok akarja létrehozni a gyarmatát európai egyesült államok néven. Mi ezt határozottan visszautasítjuk, és egyébként szurkolunk az amerikaiaknak, hogy megpróbálják visszaszerezni az irányítást a saját országuk fölött, de ez nem a mi dolgunk. Mi európaiak vagyunk, mi magyarok vagyunk.

Aztán szintén aláhúztam itt, megint csak a 6. pontban szerepel, hogy a közös európai hadsereget szeretnék felállítani a határozati javaslat alapján. Igen, hogy ha azt látjuk, hogy veszélyesen alakult át a világunk, és nem a béke, nem a világbéke irányába haladunk, teljesen kiszámíthatatlanná válik, illetve most már vált a világpolitika azáltal, hogy teljesen átalakul a világrend, és ahogy az előbb mondtam, nem nagyon beszéltek még eddig a magyar Országgyűlésben a BRICS-ről, ezekről a feltörekvő államokról, amelyek egyébként, mondjuk, csak a lakosságukat tekintve a földgolyó lakosságának 40 százalékát képviselik, tehát itt eléggé kétpólusú világrend kezd most már kialakulni. Ebben a kétpólusú világrendben van létjogosultsága egy európai hadseregnek, de nem úgy, hogy az valójában a NATO-t jelenti, mert ha az Európai Unión összességében nem tudunk változtatni, és az Európai Unió irányítása nem lesz sokkal demokratikusabb, átláthatóbb, akkor valójában ez az európai közös hadsereg a NATO-nak lesz valamilyen, nem tudom, alárendelt szervezete.

Nyilván ezt mi így, ebben a formában nem tudjuk szintén támogatni. Akkor tudjuk csak támogatni, ha az Európai Unió átalakul független, szuverén európai nemzetek gazdasági szövetségévé. És lehet ilyen szempontból politikai jellege, hogy akár egy közös hadsereget létrehoz, de annak kizárólag védelmi funkciókat szabad ellátnia, márpedig a NATO esetében látjuk, hogy inkább támadó funkciókat látott el, és ehhez még egyébként nem kellett sem ENSZ, sem EBESZ, semminek a jóváhagyása vagy egyetértése, ezt láthattuk Jugoszlávia vagy Szerbia bombázása során is, simán megtehette a NATO. Tehát, ha a NATO-hoz tartozik, és ugyanígy ilyen globális nagyvállalatok fogják irányítani, akkor ezt sem tudjuk tehát támogatni.

(18.20)

Az Európai Unió esetében sok minden egyebet is látni kell még, például azt, hogy önmagában nemcsak az Európai Unió haldoklik és veszít el egyébként a vezető gazdasági pozíciójából, látszik, hogy nemcsak Kína hagyta most már el az Európai Uniót és nemcsak a korábban is gazdasági értelemben erősebbnek számító Amerikai Egyesült Államok, hanem sorban az előbb említett BRICS-országok, akár India és más országok kezdenek felzárkózni, az Európai Unió tagállamai pedig kezdenek leszakadni.

Nem maradhatunk egy olyan Európai Unió tagjai, ahol magukkal akarnak rántani minket egy ilyen gazdasági leépülésbe, ahol esetleg Ukrajna újjáépítését is majd az Európai Unió tagállamainak kellene finanszírozni.

És azt is mondjuk ki, ha még eddig esetleg nem hangzott volna el itt a parlamentben, hogy tíz éven belül  a jelenlegi trendeket figyelve  nettó befizetővé válunk az Európai Unióban, tehát már gazdasági értelemben sem fogja megérni néhány éven belül, hogy az Unióhoz tartozzunk. De hogyha azt látjuk, hogy az elöregedő Európa népessége 740 millióról a század végére 600 milliósra fog csökkenni, és nyilván itt azért a migránsokat nem számítanám az európaiak közé, akkor azt is látni kell, hogy demográfiai, népesedési szempontból, nem csak politikai és gazdasági szempontból is hanyatlik Európa. Azt pedig nem kéne megvárnunk, hogy Magyarországot is és a magyarokat is magukkal rántsák a hanyatlás kapcsán. Már réges-régen el kellett volna kezdenie a kormánynak  tizenkét éve várunk erre , hogy magyar, önálló, független nemzetgazdaságot építsen, és rendkívüli módon elszomorított az, ezért nem is tudjuk támogatni a jövő évi költségvetést, hogy a költségvetésben nem látunk erre irányuló erőfeszítéseket.

Továbbra is azt látjuk, hogy a multikat akarják kiszolgálni, azokat a multikat Magyarországon, akik sok esetben elfoglalták magyar vállalkozások helyét. Ezért szeretnénk, hogyha ezen a gazdaságpolitikáján gyökeresen változtatna a Fidesz, és felkészülne akár az Európai Unión kívüli életre is, ha már Orbán Viktor egyszer azt mondta, hogy van élet az Európai Unión kívül. Egyre inkább úgy tűnik, hogy erre kell most már Magyarországot felkészíteni.

Összességében tehát mindezekkel a kritikákkal, javaslatokkal magát a határozati javaslatot, előterjesztést a Mi Hazánk Mozgalom meg fogja szavazni, tudjuk támogatni, de azt látjuk, hogy vagy nem jól gondolták át, vagy nem teljesen gondolták át ezt a határozati javaslatot  bízunk benne, hogy ki lehet még egészíteni , vagy nem gondolták át, vagy nem gondolkodnak globálisan, csak az Európai Unión belül.

Mi viszont azt kérjük a kormánytól, hogy gondolkodjon a magyar jövőben akkor is, hogyha az Európai Unió szét fog esni. Mi népszavazást szeretnénk, hiszen egyszer már átverték a népszavazással a magyarokat, a magyarok azóta tudják, hogy tömegesen nem nyitottunk cukrászdákat Bécsben, újra szeretnénk megkérdezni erről a magyarokat, hogy mi a véleményük, de szerintem mire eljutunk a népszavazásig, komoly esély van arra, hogy az Európai Unió önmagát fogja kivégezni, és szét fog esni, hogyha így folytatja.

Tehát mindenféleképpen azt kérjük a kormánytól, hogy gondolja újra a költségvetés tervezetét is, és gondolkodjon abban, hogy hogyan lehet magyar nemzetgazdaságot építeni, hogy legyen magyar jövő. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Mi Hazánk padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage