NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Engem nem Deutsch Tamás hozzászólása ihletett meg, hanem az ellenzéki kirohanások. Képviselő asszony, mivel friss képviselő, csak ezért mondanám: hogy ki lesz európai parlamenti képviselő, azt a választók döntik el, nem ön. (Arató Gergely: Amíg engedik nekik, hogy ők döntsék el.) A választók… (Közbeszólásra:) Értem, hogy a Momentum mint a DK ifjúsági tagozata most megint odafordul segítségért. A választók, képviselő asszony, a választók döntik azt el, amikor az urnákhoz járulnak, hogy kiket szeretnének Brüsszelbe és Strasbourgba az Európai Parlamentbe delegálni, hogy kik képviseljék ott, ki legyen az a 21 magyarországi képviselő, akik az Európai Parlamentben a magyar érdekeket szeretnék képviselni.

Az a probléma, hogy a 2019-es európai parlamenti választások után az önök képviselői, név szerint Cseh Katalin és Donáth Anna megfordult ebben a kérdésben, és azt gondolta, hogy neki az a feladata, hogy hogyan tudja itthon a brüsszeli érdekeket képviselni, hogyan tudja följelenteni naponta, ahogy ezt el is ismerték önök, Věra Jourovánál és a többi biztos asszonynál és biztos úrnál Magyarországot, hogyan tudják még szigorúbbá tenni a Magyarországot elítélő, kettős mércén alapuló és egyébként számos hazugságon alapuló különböző jelentésekbe, bizottsági dokumentumokba és módosító javaslatokba betenni az alapvetően nemzetellenes és Magyarország-ellenes módosító javaslataikat és mondataikat, aminek egy célja volt, hogy minél jobban ártson Magyarországnak. Elmondták, hogy semmiképpen nem akarják, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz, azt akarják, hogy Magyarország egy ideológiai szégyenpadon üljön az Unióban, mert nem értenek egyet az önök liberális mainstream gondolataival, de az, hogy ön megmondja Deutsch Tamásnak, hogy ő hogyan lehet EP-képviselő és hogy nem, és mit csináljon a szabad idejében, az, azt gondolom, hogy túlmegy minden határon.

A választókat is tisztelni kell, tisztelt képviselő asszony, és legutóbb a 21 helyből 13 hellyel a Fidesz-KDNP listáját tisztelték meg a választók, köztük egyébként Deutsch Tamást, aki a magyar delegáció vezetője Brüsszelben, és azért küzd, tisztelt képviselő asszony, hogy a magyar érdekeket tudja ott képviselni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage