GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Örülök, ha Nacsa képviselő urat mindig fel tudom egy kicsit piszkálni. Most nem látom a teremben, de azért majdcsak elmondja neki valaki. Szóval, én azt javaslom mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy bármilyen korrupcióval találkozik akár a négyes metrót, akár bármi mást, akár a KDNP-frakciót illetően, hogy tegyen feljelentést. Az azért mégiscsak érdekes, hogy önök 12 éve kormányoznak, megkapták ezt az OLAF-jelentést a négyes metró ügyében, és eddig nem történt ebben az ügyben semmi. Én biztatnék arra mindenkit, hogy ott, ahol korrupciót lát, nyugodtan tegye meg a feljelentést, és azt gondolom, a magyar hatóságoknak az a kötelessége, hogy ezt kivizsgálják.

Ugyanígy kötelessége lett volna a magyar hatóságnak, hogy kivizsgálja például az Elios-ügyet. Ehelyett mit tettek? A miniszterelnök vejéhez köthető tényleg botrányos közvilágítási ügyekben inkább a magyarországi forrásokra átterhelték ezt az uniós forrásból megvalósuló beruházást, csak hogy ne kelljen az Európai Uniónak elszámolni ezzel az üggyel.

(Az elnöki széket dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Ami pedig a Városháza-ügyet illeti, én szeretném meghívni Nacsa képviselő urat, nyugodtan jöjjön el a Városháza parkjába, amely ott most már azért egészen jól kezd majd kialakulni. Abból is látható, ha egy felelős önkormányzat sok milliárd forintot költ egy épület, illetve az az előtt lévő terület felújítására közpénzből, az tuti biztos, hogy nem lesz eladva, és soha nem volt ilyen szándék. Sajnos, ugyanezt nem tudom elmondani a Fidesz által vezetett önkormányzatok, no pláne az állami, illetve kormányzati ügyek tekintetében. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage