RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Amit ön elmondott az elmúlt percekben, lehet, hogy még néhány felszólalását meghallgatjuk, hogy ön valóban nem látta, hogy mit csinált a baloldal Magyarországon az elmúlt harminc esztendő alatt, vagy csak nem akarja látni. Ilyen és hasonló szlogenek mentén jutottunk el oda, hogy kiktől vett el a baloldal Magyarországon  a nyugdíjasoktól. Erre önnek egy rossz szava nincs. Kiktől vett el a magyar baloldal? A pedagógusoktól. Erre önnek egy rossz szava nincs. Kiktől vett el a magyar baloldal, amikor azt mondta, hogy válságot kezel? A szociális gondozóktól, akik azokon segítettek, akik segítségre szorulnak. És önnek erre egy rossz szava nincs. Elvették a normál ellátásból, a kvótából, ami normatíva jár, 30 ezer forintot, a megemelt szintű ellátásból 100 ezer forintot. És önnek erre egy rossz szava nincs. Ezt a világot akarja visszahozni olyan szavakra hivatkozással, amiket mondott, meg ismételten régi, még hetvenéves könyvek címlapjáról ismert szlogenekkel, tisztelt képviselő úr.

Kiktől vettek még el önök? Az orvosoktól, mert úgy látszik, hogy az ápolók és orvosok bére is túl sok volt 2008-2009 környékén az akkori baloldalnak, és úgy gondolták, hogy annyira biztos megélhetésük van, hogy egyhavi bért nyugodtan el lehet tőlük venni. S önök közben tömegesen bocsátottak el embereket, 15 ezer pedagógust, 6 ezer egészségügyi dolgozót, mert ez volt a baloldal valódi tevékenysége, tisztelt képviselő úr.

Van köztünk nyilván egy alapvető gondolkodásmódbeli, filozófiai különbség is. Mi azt gondoljuk, hogy Magyarország gazdasága, társadalmi szerkezete hosszú távon azon kell alapuljon, hogy a társadalom döntő többségét a középosztály képezi  ez önnek a legnagyobb ellensége, ezt akarja szétzúzni , egy erős középosztály, amely a vállán tudja vinni az országot, és a magyar kis- és középvállalkozók, akik sokszor persze a multiknak is beszállítói, de alapvetően a saját lábukon állnak, és így viszik a magyar költségvetést. Ez a mi jövőképünk.

Ezzel szemben önök a vállalkozókat azzal fojtanák meg, hogy a globális minimáladó és különböző egyéb adók bevezetésével legalább megdupláznák az ő terheiket. (Jámbor András Imre folyamatosan közbeszól.) A magyar dolgozó családokat azzal fojtanák meg…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage