RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: …hogy megszüntetnék az egykulcsos adót és a családi típusú adózást, mert ezzel a neomarxista dühvel rontottak rá a választási kampányban is, hogy ez a gazdagoknak kedvez. Pedig nem a gazdagoknak kedvez, tisztelt képviselő úr, hanem egy erős középosztályt erősít Magyarországon. De önök ezt szétzúznák, és ezzel nyilvánvalóan sok családnak megélhetési gondokat okoznának.

Amikor viszont a multik és az emberek között kell választani, akkor a baloldalon mindig a multikat választják. Ön is most a rezsicsökkentést támadta ismételten. Régi marxista szöveg, hogy a rezsicsökkentés csak arra jó, hogy az úszómedencéket lehessen tölteni. Nevetséges, tisztelt képviselő úr, nem tudom, hogy tudta ezt kétszer is elmondani öt percen belül, mert a rezsicsökkentés  majd ha fogadóórán találkozik ezekkel az emberekkel  arra jó, hogy megóvja a középosztály alsó részét attól, hogy lecsússzon és a mindennapi nélkülözők táborába kerüljön. S mi egyébként úgy gondoljuk, hogy bármilyen magyar embernél jobb az a rezsicsökkentésből megspórolt pár ezer vagy pár tízezer forint, mintsem hogy egy külföldi multinak a zsebébe tömjük. Ön pedig azt mondta, hogy menjen a külföldi multi zsebébe az a pénz, vegyük el az összes magyar embertől. Mert önöknek mindig a külföldi a fontosabb.

Önöknek a magyar mindig másodlagos, alsóbbrendű, a magyar azért van, hogy másokat kiszolgáljon. Ez az önök baloldali alapfelfogása. Ebben az internacionalista közegben önöknek minden, ami nemzeti, az meghaladandó, mert önök valamiért ebben a dialektikus materializmusukban odáig jutottak, hogy minden nemzetit meg kell haladni, mert ami identitás, az csak hátrány. Önök ezért ideológiai alapon szívesen helyezkednek mindig a globalisták pártjára, mert ők biztos jobban tudják, mint a magyarok. Jobban tudják Brüsszelben, mint Budapesten, jobban tudják bármelyik másik birodalmi központban, mint Budapesten, tisztelt képviselő úr. Ezért önök mindig a külföldi multi zsebét tömnék inkább, mint hogy bármilyen magyar embernek a zsebében maradjanak forintok vagy bármilyen támogatás.

S ha már a kispénzű emberekről van szó: mi óv meg a legjobban a szegénységtől? Az, ha valakinek munkája van; ha munkája van, és arra kevés adót kell fizetni. Önök a sok adó, kevés munkahely eredményeit hozták, hiszen a saját idejükben 12 százalék környékére tornászták föl a munkanélküliséget, és 36 százalékos adókkal sújtották azt, aki dolgozik. Aki dolgozik, mi annak kevesebb adót írunk elő, és sokkal több munkahelyet hoztunk létre. A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint az elmúlt hónapokban, 3,5 százalék környékén van a munkanélküliség. De önök mindezt azzal tetézték, tisztelt képviselő úr, és azt a szégyent tudhatják maguk mögött a saját nyolcéves kormányzásukban, hogy a minimálbért, a legkevesebbet keresők bérét a legkevésbé sem emelték. Az nem volt önöknek fontos. Aki keveset keres, az abban a kategóriában is maradt, hogy keveset keressen. Önök 23 500 forinttal emelték a minimálbért, mi meg 126 500 forinttal. Ki is van a kis keresetű emberek pártján, képviselő úr? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage