VARJU LÁSZLÓ (DK): Tisztelt Országgyűlés! Önök megszokhatták tőlem, hogy általában gazdasági és költségvetési dolgokról beszélek, a brutális orbáni megszorító csomag közepette most lenne is ennek aktualitása. Beszélhetnék az orbáni inflációról, arról, hogy a régiós rekorder magyar inflációnak semmi köze nincs a háborúhoz, jóval több az Orbán-rendszer természetéhez és annak következményeihez.

Emlékeztethetném önöket arra, hogy 2010-ben 275 forintos volt az euróárfolyam, így vették át a kormányzást, és innen nem a háború juttatta el 400 forint fölé az eurót, hanem önök és a szavazataik. Végigvehetném a többi fizetőeszközt a régióban, bemutathatnám, hogy érdekes módon sem a lengyel złotyra, sem a cseh koronára nem volt érdemi hatással a háború, ezzel bizonyítva, hogy önök ebben a kérdésben is hazudnak. Rámutathatnék az Orbán-kormány válságban összevissza beszélésére, arra, hogy Szijjártó Péter az adócsökkentés kormányának tartja az Orbán-kormányt, és ezzel egy időben Matolcsy György különadókban, adóemelésben látja a magas infláció okát. Nem segít a nagyon nagy határozottság, sem a hangerejük.

Elővehetném az önök megszorításokért felelős minisztere, Nagy Márton egymásnak ellentmondó nyilatkozatait arról, hogy az árstop jó és szükséges, valamint hogy az árstop rossz és ki kell vezetni  talán ő se tudja azt, hogy igazából mi a valóság.

Beszélhetnék arról is, hogy mennyi uniós pénzt veszített Magyarország már eddig is amiatt, hogy önök megállás nélkül csalnak-lopnak, hogy az uniós támogatások felfüggesztésének milyen óriási hatása van a forintárfolyamra. Önök nyilván ezt várják tőlem, erre készültek is talán, de most nem erről szólnék; valami olyanról, ami felül áll a pártpolitikán és -csatározásokon, legalábbis így kellene hogy legyen.

A házelnök újabban büntet bennünket, mert van egy nagyon világos véleményünk arról, hogy mit gondolunk ennek a kormánynak a törvényességéről. Néha elveszi a szót, néha büntet, de az nem zavarja, hogy gyermekrontókat bújtató, azokkal fertőzött pártban ül. A Böjte Csaba vezette alapítvány ügyére gondolok  ez a válaszom , arra, hogy kiderült, egy nevelő tíz éven át zaklathatott, bántalmazhatott rábízott gyerekeket. Önök azt állítják, senkinek nem tűnt fel, csak 15 egykori bántalmazott állítja egyöntetűen, hogy az intézményben mindenki tudott a zaklatásról: 36 szexuális bűncselekmény 15 kisfiú ellen, tíz éven át.

Pár napja derült ki ez a gyalázat, és önök már most a sajtót hibáztatják, mert önök szerint csak lejáratják Böjte Csabát a gyermekzaklatási üggyel. Értik, ugye? Nem a gyermekekért aggódnak, nem a bántalmazott, a szexuálisan zaklatott, kiszolgáltatott gyerekeket akarják megvédeni, hanem a saját szövetségesüket, bajtársukat.

Ez már a sokadik olyan eset, amikor önök felelősökből csinálnak áldozatokat, számos esetben kiskorú áldozatokat vesznek semmibe, hátat fordítva mindennek, amit valaha a gyerekekről mondtak. Lista nélkül nem is tudnám felsorolni, hányszor láttuk ezt már önöktől (Nacsa Lőrinc: Szégyen!), a titokban hazamenekített pedofil diplomatájuktól, Kaleta Gábortól a kalocsai és bicskei gyermekotthonokban történteken át a Fidesz XVII. kerületi volt alpolgármesteréig vagy a magyar egyházi esetekig, amik a jéghegy csúcsaként véletlenül kiderültek. Önök mégsem indítottak soha egyetlen átfogó vizsgálatot.

Én nem tudom, hogy a Holdról mi látszik, de azt tudom, hogy önök az én szememben a gyermekrontók pártja. Ez olyan mértékű erkölcsi feslettség és morális válság, amire nincs gyógyszer, sem bocsánat. Aki szexuális ragadozóknak, pedofiloknak falaz, és odadobja nekik a gyerekeket, az egy morális Mariana-árok legalján ücsörög, ahonnan csak a pokolba vezet az út, már ha hisznek egyáltalán ilyesmiben.

(14.10)

Számít ehhez képest az, hogy önök láthatóan tehetetlenek az infláció ellen? Bár ez lenne a legnagyobb baj önökkel! Ezen lehetne segíteni, az előbbiekben viszont nem lehet. (Taps a DK padsoraiból.  Rétvári Bence: Ezt sem sokan tapsolják meg!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage