SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Köszönöm a választ. Egyelőre nem tudom elfogadni, ugyanis az a helyzet, hogy bár ön elmondta, hogy van törvény, ami nagyon jó, csakhogy a tapasztalat az, hogy ezt a törvényt nem igazán tartják be.

Tehát nemcsak az aligai kemping, de ott vannak a tihanyi építkezések, vagy például a keszthelyi Zala kemping területén terveznek 288 lakást a parthoz közel, Balatonszemesen a Vadvirág és a Hattyú kemping területén, szintén a parthoz közel. Ezek egykori kempingek, amelyek egyébként a kisebb pénzű embereknek egy olcsó balatoni nyaralás lehetősége volt, ezek most tönkremennek, és drága lakóparkok lesznek ott.

Nézze, a Párbeszéd egy zöldpárt, ezért hogyha mi leszünk kormányon, akkor a fejlődés úgy fog majd megvalósulni, hogy nem tesszük tönkre a természeti erőforrásokat, lehet, hogy lehet majd éppen akár lakóparkot is építeni, de olyan helyen, ahol eddig is épület volt, nem a part közelében, és nem fogjuk veszélybe sodorni sem a nádast, sem a Balaton vízminőségét.

Úgyhogy én azt remélem, örülnék, hogy ha az önök kormánya is erre az útra lépne, és fogom még majd a jövőben is kérdezni erről. (Lázár János: Köszönöm szépen.) De egyelőre sajnos a jelenlegi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt a választ (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) nem lehet elfogadni. (Lázár János: Szomorú vagyok!  Szórványos taps a Párbeszéd és az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage