KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm szépen a szót, és köszönöm szépen a választ. Valóban, erről van szó, hogy én szinte itt bérletet váltottam a parlamentben erre a témára, és egészen addig szeretném ezt a bérletemet használni, amíg a magyar emberek nem tudják a klímabérletet használni, amire szerintem óriási szükség lenne a közösségi közlekedés fejlesztésére.

Említett az államtitkár asszony itt bizonyos díjemelkedéseket vagy bérletár-emelkedéseket. A klímabérletnek pont az a lényege, hogy jelentős költségcsökkenést eredményez a magyar emberek, a magyar családok számára, hiszen a javaslatunk alapján 5 ezer forintért lehetne használni mind a BKV, mind a MÁV, mind a Volán különböző járatait.

Említette még a két ország közti különbséget, én világosan látom ezt a különbséget: Németországban a közlekedési közlekedést, a fenntartható zöldmegoldásokat támogatják, Magyarországon a magyar kormány pedig az autós közlekedést, a benzint támogatja, ez nyilván egy alapvető különbség. Mindazonáltal bizakodó vagyok, hogy mégis bevezetik ezt a klímabérletet, de amíg ez nem történik meg, addig sajnos nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage