DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A napokban kapják meg nyugdíjas honfitársaink, szépkorú honfitársaink visszamenőlegesen a nyugdíjemelést. Ez 3,9 százalék, és ezt a 3,9 százalékot nyolc hónapra fogjuk kiszámolni, hiszen januártól júniusig hat hónapra megkapják az emelést, a július havi nyugdíjukat is ezzel a 3,9 százalékkal megemelve kapják, és a már megkapott 13. havi nyugdíjra is kiszámoljuk a 3,9 százalékot. Akiknek a postás viszi a nyugdíjat, ott csak egyszer csenget a postás, egy összegben fogják megkapni ezt az összeget, akinek pedig bankszámlája van, az július 12-én fogja megkapni ezt az utalást.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az Orbán-kormány, illetve a Fidesz-KDNP-koalíció még 2010-ben vállalta, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét. Ezt a vállalásunkat tartottuk, sőt mi több, az elmúlt években sikerült a nyugdíjasok, szépkorúak nyugdíjának az értékét növelni, hiszen nemcsak az infláció növekedésével korrigáltuk a nyugdíjakat, hanem ezenfelül kaptak például prémiumot is a nyugdíjasok. Ezenfelül őket is ugyanúgy érinti a rezsistop, ugyanúgy érintik azok a gazdaságvédelmi intézkedések, amelyek más magyar családokat is érintenek. A nyugdíjasok tehát nemcsak a nyugdíjemelésben részesültek, hanem azt is vállaltuk, hogy ha jó a gazdaság, eredményes a gazdaság, növekszik a gazdaság, akkor ebben a nyugdíjasok is részesüljenek. Ez, ugye, köszönhető a magyar családoknak, akikre alapozva értük el a magyar gazdaság növekedését.

Azt is vállaltuk, hogy nehéz helyzetben pedig védelem illeti meg őket. Ez a védelem az, amit most itt a felszólalásom elején részleteztem, hogy az infláció ne erőtlenítse el a nyugdíjukat, hanem kapják meg ezeket a korrekciókat.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ezeket az intézkedéseket olyan helyzetben hozzuk, amikor háborús infláció van Európában, ezért egy nagyon fontos kérdésünk a kormány felé az, hogy tarthatóe a nyugdíjasok és a nyugdíjak védelmét szolgáló politika ilyen gazdasági és ilyen biztonsági helyzetben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage