ELNÖK : Tisztelt Országgyűlés! Kérem képviselőtársaim figyelmét, folytatjuk munkánkat. Kérem, szíveskedjenek a helyüket elfoglalni. Köszönöm.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte munkáját. Megállapította, hogy a titkos szavazásban 170 képviselő vett részt. A jegyzők megállapították, hogy a szavazási eljárás a jelöltre érvényes és eredményes volt.

Dr. Windisch László személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 170 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 11, az érvényes szavazatok száma 159. Ebből az „igen” szavazatok száma 136, a „nem” szavazatok száma 23, „tartózkodom” szavazat nem volt. Ezek alapján az Országgyűlés dr. Windisch Lászlót az Állami Számvevőszék elnökének megválasztotta. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! Most az Állami Számvevőszék elnökének ünnepélyes eskütételére és az esküokmányok aláírására kerül sor. Megkérem dr. Windisch László urat, hogy fáradjon az ülésterem közepére, és tegye le esküjét. Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy olvassa elő az esküszöveget, a jelenlévőket pedig arra kérem, hogy az eskütételt szokásainknak megfelelően felállva hallgassák meg. (A teremben lévők felállnak.  Dr. Windisch László a terem közepére lép.  Dr. Szűcs Lajos előolvassa az eskü szövegét.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage