TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Amióta a magyar Országgyűlés tagja vagyok, azóta igyekeztem a vészharangot kongatni, és jeleztem már májusban itt a felszólalásom során, hogy háborús állapotok vannak a magyar-szerb határ térségében mind a magyar, mind pedig a szerbiai oldalon. Felfegyverkezett, többnyire afgán, pakisztáni, arab országokból származó migráns bűnbandák tartják terrorban a határ mindkét oldalán élőket. Kértem a kormány azonnali intézkedését, illetve kértem konkrétan azt, hogy a belügyminiszter úr vegye fel a kapcsolatot a szerb kollégájával, a szerb belügyminiszterrel, és oldják meg ezt a problémát, mert előbb-utóbb vér fog folyni, előbb-utóbb valaki meg fog halni.

Ez most bekövetkezett. Azt kell hogy mondjam, szerencsére nem magyar áldozata van annak a háborúnak, ami kitört Szabadka mellett, a makkhetesi erdőben, néhány száz méterre Magyarország határától, hanem egy afgán áldozata van ennek az összecsapásnak. De ezt meg lehetett volna előzni. Szeretném jelezni, hogy éppen tíz perccel ezelőtt hívtam az ásotthalmi ügyvezető polgármestert  a korábbi alpolgármestert , hogy megkérdezzem, hogy most mi a helyzet. Érdekes módon eltűntek a migránsok. Ez azt jelenti, hogy a szerb oldalon a szerb rendőrség is elkezdett dolgozni, feltételezem, hogy a magyar rendőrség is.

A konkrét kérdésem az, hogy a belügyminiszter úr beszélte korábban a szerb belügyminiszterrel, mert úgy tűnik, hogy egyelőre az a határvadász alakulat, amelyet itt miniszterelnök úr megígért nekünk, és én nagy naivan azt hittem, hogy ez valamiféle határőrségnek az előszele, ez megint egy óriási átverés. 260 ezer forintos bruttó fizetésért fegyveres biztonsági őröket keresnek a határra. Ugye, ezt nem gondolják komolyan? Ugye, ez csak valamiféle újságírói tévedés lehet? Várom válaszát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage