RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Arra a nagyon fontos körülményre fölhívnám a figyelmét, tisztelt képviselő úr, hogy akkor lehet határvadászokat toborozni, hogyha az Országgyűlés elfogadja a határvadászegységek felállításáról szóló törvényt, hogyha ezt itt az Országgyűlésben elfogadjuk. Utána lehet határvadászokat toborozni. Az előtt nyilván nem lehet, tehát kérem, ne keverjen össze olyan dolgokat, amik nem keverhetők össze, hogyha az ember logikusan vagy jogilag relevánsan gondolkozik.

Az elmúlt időszakban, ahogy említettem, egyre több illegális migránst tartóztattak föl a déli határon. Tavaly ugyanebben az időszakban 46 ezret, most pedig már több mint 110 ezret. Több mint 820 embercsempészt is elfogtak a magyar déli határon a tavalyi időarányos 429-cel szemben. Ez pontosan azt mutatja, hogy egyre többen érkeznek. Ez azt vetíti előre, hogy őszre is egyre többen fognak érkezni, ezért kell őszre felállítani ezeket a határvadászszázadokat és megvédeni a magyar déli határt.

Ehhez képest a magyar baloldal mást sem tesz Brüsszelben, mint folyamatosan a migráció, a kvóták mellett foglal állást, és amikor Magyarországnak ebben a kérdésben…  amit a magyar emberek egyértelműen kinyilvánítottak, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ekkor nemzeti egységet kéne mutatni. A baloldalnak ebben a kérdésben sem sikerült soha nemzeti egységet mutatni, mert mindig migrációpártiak voltak (Az elnök ismét csenget.), és ebbe a Jobbikot is teljes mértékben beleérthetjük. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage