MÓRING JÓZSEF ATTILA (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Véget ért a tanév, itt a nyár, tombol a hőség, a családok nagy része pedig már megtervezte a nyaralását is. Két járványos év után végre szabadon, korlátozások nélkül lehet utazni. A pandémiát megelőzően az utazni vágyók körében jellemzően a minél távolabbi, tengerentúli desztinációk voltak a legnépszerűbbek. A világjárvány kitörése óta azonban sokkal népszerűbbé váltak a minél egyszerűbben és gyorsabban megközelíthető hazai, belföldi desztinációk. A SZÉP-kártyás fizetési lehetőségeknek és az Erzsébet-programnak is köszönhetően évről évre növekszik a hazai turizmus, a belföldi üdülés iránti igény. Mint balatoni országgyűlési képviselő örömmel tapasztalom nap mint nap, hogy egyre több nyaralni vágyó tölti boldogan a napjait a Balaton partján.

Tisztelt Államtitkár Asszony! Az állampolgárok, a családok közül sokan a közösségi közlekedést részesítik előnyben, főleg nyugdíjasok, diákok, akik utazási kedvezménnyel olcsón és kényelmesen érhetik el úticéljukat. A Volánbusz és a MÁV számára fontos, hogy biztosítani tudják az utasoknak a komfortos és kényelmes utazást, ezért folyamatosan frissítik, korszerűsítik járműveiket, melyekkel színvonal-emelkedést tudnak eredményezni a közlekedésben. Meglátásom szerint jóval többen választják manapság a tömegközlekedést, hiszen egyre jobb minőségi körülmények között tudnak utazni. A minőségi járművek mellett viszont kiemelten fontosnak tartanám a közösségi közlekedés menetrendjének kiszámíthatóvá és sűrűbbé tételét is, hiszen a gördülékenyebb utazás mindannyiunk érdeke. Hazánk fő turisztikai vonzerejét a Balaton jelenti, amelynek közlekedés-infrastrukturális fejlesztése kulcsfontosságú.

Ezért kérdezem tisztelettel államtitkár asszonyt, hogy milyen fejlesztések várhatók a balatoni közösségi közlekedésben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage