DR. SZŰCS LAJOS jegyző: Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) országgyűlési határozat  a továbbiakban határozati házszabály  60. § (1) bekezdése alapján a kormány nevében indítványozom a területi közigazgatás működésével kapcsolatos egyes kérdésekről, valamint egyes törvényeknek az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggő módosításáról szóló T/559. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. A sürgős tárgyalás a törvényjavaslat mielőbbi elfogadása miatt szükséges.

Javasolom, hogy a törvényjavaslat általános vitájára 2022. július 12-én, kedden, utolsó napirendi pontként kerüljön sor; módosító javaslat benyújtására 2022. július 12-én, kedden, az általános vita lezárásáig legyen lehetőség; a részletesvita-szakasz a törvényjavaslat általános vitájának lezárásával nyíljon meg, a Törvényalkotási bizottság a határozati házszabály 46. § (1) bekezdése szerinti tájékoztatás beérkezését követően, de a 46. § (2) bekezdésében meghatározott határidő előtt értékelhesse a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatokat.

A fentiekre tekintettel a határozati házszabály 15. § (4) bekezdése alapján kezdeményezem az Országgyűlés 2022. július 11-12-ei rendkívüli ülése napirendi javaslatának kiegészítését a jelzett törvényjavaslat általános vitájával annak érdekében, hogy a szóban forgó törvényjavaslat a 2022. július 18-ával kezdődő héten elfogadásra kerüljön. A napirendi javaslat módosítását a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kiemelt kormányzati érdek indokolja.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage