DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Nem tudom elfogadni a választ. Úgy tűnik, nemcsak a Duna vagy a Tisza vízszintje alacsony, de az érvek alátámasztottsága is, hogy miért jó az önök által javasolt megoldás arra, hogy egyáltalán kezelje az emberek vízkrízishelyzetét. Az is nyugodtan megállapítható, ha fogalmazhatunk így, hogy most önöknek sikerült egy intellektuális ínségszikrát villantani ebben az ügyben.

Ugye, azt nem gondolja, államtitkár asszony, komolyan, borsodi képviselőként, hogy Magyarországon van olyan önkormányzat, amely jól és eredményesen tud küzdeni azokkal a víziközműcégekkel, akik az elmúlt években nem voltak hajlandók felújítást végezni, akik nagy unszolásra vagy sok unszolásra jönnek ki a hibát elhárítani, akikkel állandó harcban kell állni?! Ezt látjuk egyébként Túrkevén, ezt láttuk Jászberényben, sőt ezt látjuk az agglomerációs településeken is, hiába mondja azt, hogy a kiköltözések miatt van ez.

Államtitkár asszony, az nem járja, hogy Magyarországon minden városban és minden faluban a vízhiány miatt katasztrófavédőket és honvédeket telepítsünk, tisztességes víziközmű-ellátásra van szükség. Itt már csak az a kérdés, önök partnerként számítanake az önkormányzatokra vagy nem. A választ nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

(15.00)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage