KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm szépen a szót és a választ. Államtitkár asszony emlékeztetett, hogy milyen erőfeszítéseket sikerült tenni. A nagy erőfeszítések után egy kezdő pedagógus jelenleg nettó 207 ezer forintot keres, egy pályakezdő rendőr szintén 200 ezer forint környékén keres, egy szociális dolgozó még ennyit sem keres, 150-180 ezer forintot keres. Én nem tartom tehát ezeket kiemelt erőfeszítésnek.

Említette, hogy köztünk nincs vita. Ahol én vitát látok, az mindenképpen a kormány egyébként és a kormány tagjai. Ugye, Nagy Márton miniszter arról beszélt egy hete, hogy a jelenlegi inflációs helyzetben nem szabad a béreket emelni, ebben a gyakorlatban az államnak kell az élen járnia, mármint a bérek nem emelésében. Szerencsére Gulyás Gergely miniszter kijavította őt néhány nappal később, hogy Nagy Márton álláspontja nem a kormány álláspontja, meg kell őrizni a bérek mértékét.

Ha meg kell őrizni a bérek mértékét, akkor viszont hol van az inflációt kompenzáló 10-15-20 százalékos béremelés? Ez egyébként az MKKSZ követelése is. Nem tudom elfogadnia választ, amíg nem látom ezt a béremelést. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage