SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Köszönöm. Azért hadd segítsek egy picit a miniszter úrnak. Egyrészről azért tettük fel miniszterelnök úrnak a kérdést, mert az nem derül ki a Közlönyből, hogy ki hozta ezt a döntést. Nem tudjuk, hogy a pénzügyminiszter, a belügyminiszter vagy melyik szerv hozta ezt a döntést. Az biztos, hogy több százezer embert érint, s még egyszer mondom, a legkiszolgáltatottabbakat.

Örülök, hogy ön nyitottan áll ehhez a kérdéshez, de azt azért értse meg, hogy ez nemcsak néhány százezer embert érint, hanem ha összességében a családokat nézzük  ezekkel az emberekkel általában otthonápolók foglalkoznak , akkor ez akár az 1 millió embert is elérheti, akik, mondjuk, nettó 130 ezer forintot kapnak havonta a kormánytól. Egy 15 ezer forintos ilyen drágulást nem tudnak kifizetni, nem tudnak túlélni, pláne akkor, amikor a miniszterelnök úr fizetése 3,5 millió forintra emelkedett az elmúlt hónapban.

Amikor motorversenyre, MotoGP-re a kormány 30 milliárdot költ, amikor emelte a titkosszolgálatok költségvetését és a kormányzati kommunikáció költségvetését 30 milliárddal, akkor ne a legkiszolgáltatottabbakon spóroljanak. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage