SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Úr! Vádak és gyalázkodás hangzott el, főleg Varju Lászlónak a szavaiból. Vádak és gyalázkodás Böjte Csabával szemben, a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal szemben és a kormánnyal, illetve a Fidesz-KDNP-vel szemben is. Ilyeneket mondott: önök a gyermekrontók pártja, a Fidesz újból a gyermekbántalmazó szövetségesüknek falaz, a kormányoldal a gyermekmegrontókat védi.

Teljes gyalázkodás, és azt kell mondanom, mindenképp ízléstelen ez a dolog, mint ahogy ez az ízléstelenség nem áll messze sajnos a baloldaltól. Hiszen ha belegondolunk abba, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor a Hableány katasztrófája volt itt a Dunán, közel háromtucatnyian vesztették életüket, akkor Szabó Timea orbánozott, és mindenféle hazug állításokat mondott.

Ugyanígy nem állt távol tőlük az ízléstelen politizálás akár Márki-Zay Péter részéről, akár a baloldal részéről a Covid-járvány alatt, amikor különböző mondatok hangzottak el, hogy milyen kár, hogy csak ennyi a beteg, milyen kár, hogy csak ennyien halnak meg, illetve arra is utalás történt, hogy a Fidesz nem nagyon fog nyerni, hiszen az időskorú magyar lakosságot megtizedelte a Covid, és ők nagyrészt a Fideszre szavaznak.

Sajnos, ami elhangzott, az a gyalázat nem veszi figyelembe, hogy Böjte Csaba testvér már akkor gyermekeket mentett a ’90-es évek előtt, amikor Gyurcsány Ferenc barátai, rokonai, ismerősei még Ceauşescuval paroláztak (Derültség a DK soraiban.) Nem veszi figyelembe ez a társaság, akik most jól mulatnak ezen, hogy Csaba testvér több mint hatezer gyermeket nevelt fel a közösségével, 26 bentlakásos intézményt tart fenn, 46 napközi otthonos ellátást, és egyébként hat évvel ezelőtt ő maga fordult a hatóságokhoz ezen ügyben, aminek a végeredménye most meglett.

Ezután merik azok, akik itt röhögnek, itt nevetgélnek (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), gyalázkodnak, őt bántani, ízléstelen módon támadni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage